Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Érik az Újpest-Fradi finálé a kupában

888.hu

2016.04.12. 20:48

Az elsõ mérkõzésen az Újpest Lencse László találataival 2-0-ra nyert, így egyértelmû esélyese volt a párharcnak. Már az is meglepetésnek számított, hogy a Békéscsaba, amely a bajnokságban az utolsó helyen áll, a Magyar Kupa elõdöntõjéig jutott.

Jobban kezdte a mérkőzést az vendég lila-fehér együttes. Többet birtokolta a labdát és próbált minél hamarabb a békéscsabai kapu elé kerülni. Az első negyedórában Vaskóék erejéből inkább csak a tisztogatásra jutott, támadásokat nem tudtak kezdeményezni. Úgy tűnt, az Újpest szeretné lerendezni a párharcot, de a kapu előtt nem volt elég határozott.

Fokozatosan kiegyenlítetté vált a játék és a Békéscsaba is jelezte, hogy nem adta fel a mérkőzést, bár korábban azt nyilatkozta Zoran Szpisjak, a csabaiak vezetőedzője, hogy most fontosabb, hogy a bajnokságban ne essen ki a csapat.

A 36. percben mindenesetre fordulat állt be a mérkőzésen, mert Birtalan Botond góljával megszerezték a vezetést a hazaiak (1-0). Ettől fel is lelkesültek, és rögtön megpróbálták ledolgozni az egyre olvadt 2 gólos hátrányt. A félidő hajrája egyértelműen a viharsarki gárdáé volt.

Fordulás után mindkét csapat támadólag lépett fel és ebből végül az Újpest jött ki jobban. Egy lecsúszott lövés pont Nemanja Andric elé került, aki 5 méterről nem hibázott. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a párharc, a Csabának három gól kellett a döntőbe jutáshoz. Lélekben fel is adták a hazaiak, már nem tudtak olyan vehemensen támadni. Próbálkoztak becsületesen, de az Újpest sokkal magabiztosabban, összeszedettebben focizott. Benne volt a mérkőzésben, hogy a vendégek újabb gólt lőnek.

Végül ez nem sikerült, de nem bánkódtak az újpestiek, mert 3-1-es összesítéssel jutottak a Magyar Kupa döntőjébe, ahol a Ferencváros-Debrecen párharc győztese lesz az ellenfél. Az első mérkőzésen döntetlent játszott a két csapat.

MAGYAR KUPA,
ELÕDÖNTÕ VISSZAVÁGÓ

BÉKÉSCSABA–ÚJPEST 1–1 (1-0)

BÉKÉSCSABA: Polekszics – Bényei, Vaskó, Damjanovics (Hudák, 83.), Fabio – Birtalan (Vadász, 70.), Spitzmüller, Takács P., Laczkó Zs. (Piermayr, 61.) – Punosevac, Paukner.

ÚJPEST: Balajcza – Heris, Litauszki, Kálnoki Kis, Kecskés – Szankovics, Cseke – Balázs B. (Hazard, 54.), S. Diarra (Filkor, 81.), Andrics – Lencse (Kabát, 72.)

Gólszerző: Birtalan (36.), ill. Andrics (65.)

Az Újpest 3–1-es összesítéssel jutott a kupadöntőbe. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére