Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ennél nincs jobb szórakozás szombat délutánra

Pörge Béla

2017.10.31. 18:28

Budapesti rangadóval folytatódik a Pörge szurkol!

Egyhetes kihagyás után újabb budapesti derbire néztem ki, a Csepel látogatott Óbudára. Bár a két csapat szurkolói nem gyűlölik egymást, feszült találkozóra lehetett számítani az elmúlt évek alapján. Az utóbbi szezonokban sajnos nem tudtam kijutni ezekre találkozókra, de 2014-ben ott voltam, akkor a játékosok összeverekedtek a lefújás után, később pedig a Kerület edzőjét eltiltották, mert szétrúgott egy ajtót. Most ilyen balhé nem volt, de attól még érdemes elolvasni, hogy milyen is volt a szombati derbi!

A két együttes viszonya a 2000-es évek elején összefonódott, tragikusan magyar módon. Két nagy múltú klubról van szó, melyek ugyan a régmúltban élték fénykorukat, a '90-es évek második felében újra sikereket élhettek át. Mindkét csapat megjárta ekkoriban az első osztályt, néha pedig a másodosztályban találkoztak. Így volt ez 2000-ben is, miután a Kerület másodjára is kiesett az élvonalból. Az NB II-ben ezt követően a középmezőnyben végeztek, de a tulajdonos összevonta a Csepelt és a III. Kerületet.

Hogy igazán kacifántos legyen a történet, az összevont klub Csepelen játszott, Csepel-Auto Trader néven, azonban a Csepel megszűnt, az új klub a TVE jogutódja volt. Két évvel később az Auto Trader Tatabányára költözött, a csepeli labdarúgás átmenetileg megszűnt létezni, míg a III. Kerületi TVE az ötödosztályban folytatta szereplését. A Csepel 2006-ban éledt újjá.

Ilyen előzmények után érthető, hogy miért különleges egy III. Kerület–Csepel találkozó. Nem beszélve arról, hogy két olyan klubról van szó, ahol a legerősebb a futballhoz köthető lokálpatriotizmus Budapesten.

Szombaton éppen kezdésre sikerült kiérnem, kicsit rosszul esett, hogy a csepeli szurkolók hangját hallottam még a lelátó túloldalán is. Szerencsére a pályán mások voltak az erőviszonyok, jól kezdett a TVE.

Kenesei "élő legenda" Krisztián egy jó csel után elesett a tizenhatoson belül, elég gyanúsnak tűnt az eset, a bíró azonban neki adott sárgát. A lelátó felhördült, nem messze tőlem egy bácsi elkeseredett hangon kiabálta be:

k888rva anyádat te rohadt dög!"

Majd kis hatásszünet után hozzátette:

nem baj, azért szép volt, Kenő!"

Nem sokkal később az egyik csepeli védő lerántott egy hazai játékost, nem kapott lapot. Ekkor újabb felzördülés volt, aztán pár perc múlva már örömében kiabált az óbudai közönség.

Ismét Kenesei volt a főszereplő, és megmutatta, miért az "élő legenda" kifejezés az állandó jelzője. A kapunak háttal kapott labdát jó 14 méterre a kaputól, egy védővel a nyakán. Fordulás közben irgalmatlanul nagy gólt tekert a kapu jobb sarkába, a kapufát is érintette a labda. Na, hát ezért kell NB III-ra járni!

A félidő hátralevő része nem hozott sok izgalmat, lecsorgott az idő. A szünetben felmentem a második sörömért, érdekes volt, hogy a vendégek is ott söröztek, semmi összeszólalkozás nem volt. Akadtak, akik más meccset néztek a büfé tévéjében, zajlott az élet, de a sörre nem kellett sokat várni.

A fordulás után szinte azonnal újabb gólt szerzett a Kerület. A 2–0 sem volt elég megnyugtató előny, hiszen az elmúlt fordulókban kétszer is adott le ilyen előnyt a csapat. Nem sokkal később kisebb balhé alakult ki a nézőtéren, a csepeli szektorba be is ment a szeku, pár óbudai is megindult arra, de végül lenyugodtak a kedélyek. Hogy mi történt, sajnos nem tudom, de nagyobb botrány nem robbant ki.

A 60. percben viszont Gálfit kiállította a játékvezető, így igazán izgalmas hajrá következett. Tíz ember ellen már volt sansza a Csepelnek, nyomtak is, de a Kerület is veszélyeztetett. Kenesei pár perccel később lejött, elfáradt. Nem csoda, hétközben öregfiúk meccset is játszott. Vastaps mellett ment le a pályáról, ahogy a gól után, úgy ekkor is kiintett a közönségnek.

Feszült utolsó húsz percet láthattunk, a Kerület azonban megőrizte előnyét. A feszültséget néha a műsorközlő oldotta az ehhez hasonló bemondásaival:

a szigetországi csapat cserére szánta el magát..."

Maradt a végére a 2–0, nagyon fontos győzelem volt ez a Kerületnek. A hangulatra nem lehetett panasz, a rettenetes idő ellenére is összejött a szokásos több száz néző.

Lassan véget ér az őszi szezon, de még nem késő kimenni egy-egy hasonló derbire!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére