Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ellentmondásos vélemények Messi díjátadón kapott palástjáról

888.hu/MTI

2022.12.19. 12:40

Megoszlanak a vélemények arról, hogy Tamím bin Hamád Ál Száni, Katar emírje a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét követő díjátadón egy arany szegélyű, átlátszó fekete palástba bújtatta Lionel Messit, aki a győztes argentinok csapatkapitányaként éppen átvenni készült a trófeát.

 

A volt angol, valamint argentin válogatott labdarúgók, Gary Lineker és Pablo Zabaleta a BBC szakértőiként értetlenül állnak a dolog előtt. Lineker szerint elrontottak egy „varázslatos pillanatot”, és „szégyennek” nevezte, hogy Messi argentin mezét eltakarták egy ilyen fontos pillanatban. Ezzel egyetértett Zabaleta is: „Ezt meg miért? Nincs rá magyarázat...”

Musztafa Baig, az exeteri egyetem iszlám tanszékének tanára azonban magyarázatot adott, és jelképesnek, valamint megtiszteltetésnek tartja a történteket. Kifejtette, a bist egy tradicionális hosszú ing, palást, ami leginkább uralkodói ruhadarabnak számít, továbbá olyan különleges alkalmak során hordják, mint vőlegények az esküvőjük napján, vagy diplomások a diplomaosztó ünnepségükön.
„A bist hordása valójában csak néhány kiválasztott ember kiváltsága, és Messit megtisztelték akkor, amikor a vállára tették.”
– mondta. Hozzátette: kimondottan fontos pillanatokban kerül elő a bist, és a vb-döntő egy ilyen, minden szempontból megfelelő pillanat volt.

„Nem volt ennél megfelelőbb alkalom, hogy megtiszteljék ezzel.” – nyilatkozta. Kiemelte: a palást átadása az emír részéről jelképes, kölcsönös üzenettel bírt, egyfajta kulturális fogadtatásról, valamint elfogadásról. Hozzátette: Messi azzal, hogy belebújt a bistbe, a helyi kultúrával azonosult, amit Katar számára nagyszerű dolognak nevezett, és a rendezők részéről okos húzásnak tart.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére