Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elképesztő: Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón is

888.hu

2022.06.24. 19:00

Péntek este az olimpiai arany- és ezüstérmes Milák Kristóf elképesztő magabiztossággal megnyerte a férfi 100 méteres pillangóúszás döntőjét a hazai rendezésű úszó-világbajnokságon, ezzel a 22 éves úszó megszerezte pályafutása első világbajnoki címét a 100 méteres versenyszámban is – írja az Origo.

 

A 100 méteres pillangóúszásban olimpiai ezüstérmes Milák Kristóf a legjobb idővel jutott be a a versenyszám világbajnok döntőjébe. A 22 éves klasszis kedden világcsúccsal védte meg a vb-címét 200 méter pillangón, és 100 méteren is a legnagyobb esélyesnek számított, mivel a versenyszám olimpiai aranyérmese és címvédője, az amerikai Caeleb Dressel szerdán egészségi okokra hivatkozva visszalépett a további küzdelmektől.

 

Milák már az előfutamok során erődemonstrációt tartott, ugyanis olyan idővel (50.68) végzett az összesítés élén, aminél idén csak Dressel úszott jobbat (50.01) és amivel a 2019-es kvangdzsui vb-n ezüstérmes, az olimpián harmadik lett volna.

 

Az olimpiai bajnok a csütörtök esti elődöntőben is remekelt. Féltávnál még csak harmadikként fordult, utána azonban egy pillanat alatt élre áll, és végül 50.14 másodperces idővel ért célba. Miláknak ez volt karrierje második legjobb úszása ezen a távon, csak tavaly, a tokiói olimpia döntőjében úszott gyorsabban, ott 49.68-as Európa-csúccsal lett második a világcsúccsal (49.45) benyúló Dressel mögött.

Milák a döntőben is remekelt, féltávnál az első helyen fordult, és magabiztosan, 50.14-es idővel csapott célba, ugyanolyan idővel, mint az elődöntőben.

 

Borítókép: Origo

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére