Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elképesztő: levelet írt a polgármester egy focicsapatnak, mert túl hangosak a szurkolók

Pörge Béla

2019.08.21. 12:08

Nemcsak az edzések, de a mérkőzések hangereje is túl nagy Kozármislenyben a helyi polgármester szerint.

A magyar foci, különösen a magyar alsóbb osztályú foci mindig tartogat érdekességeket, és nemcsak azoknak, akik ennek a közegnek a szerelmesei, hanem azok számára is, akiket kevésbé érint meg ez a világ.

A Baranya megyében, Pécs közvetlen szomszédságában található Kozármislenyben igazán abszurd eset történt a minap. A helyi polgármester, a független Bíró Károly levelet írt a kozármislenyi csapatot működtető cégnek, hogy tartsák be a csendrendeletet: a polgármester szerint túl hangosak az edzések és a mérkőzések. Utóbbi azért különösen érdekes, mert ezek szerint létezik olyan hely az országban, ahol a túl sok néző jelent gondot egy focimeccsen!

Háttérben a kozármislenyi stadion egyetlen lelátója egy Kozármisleny–PMFC baranyai rangadón | Fotó: pmfc.hu

Bár – sajnos – Kozármislenyben még nem jártam meccsen, meg merem kockáztatni, hogy nem egy katlanról van szó, ahol több ezer szurkoló üvölti ki magát minden második héten, míg az edzések – felteszem – jellemzően hétköznap, nappal zajlanak. A levél hátterében vélhetően az áll, hogy közelednek az önkormányzati választások, néhány lakót pedig zavar focipálya. Ilyen sajnos mindenhol van, nekem is feltűnt már, hogy a III. kerületi TVE Facebook-oldalára néhányan felháborodottan odaírják, hogy hangosak az edzések, de ezt az ember vérmérséklete szerint nevetéssel vagy dühöngéssel vegyített szánakozással elintézi. Kozármislenyben ehelyett a polgármester hivatalos levélben fenyegeti az NB III. Közép csoportjában szereplő klubot...

A helyi klub szórakoztató levélben válaszolt a polgármester abszurd levelére.

Meglepő, hogy az elmúlt húsz évben, amióta ebben a formában itt létezünk és dolgozunk, pont most érezte ennek fontosságát, bár semmilyen utalást, indokot nem csatolt a leveléhez, amelyben ennek alapját hitelesen megjelölné. Ennek ellenére természetesen ezt komolyan vesszük!

Áll a levél első felében, majd az is kiderül, hogy gondolják a kérés komolyan vételét:

Azonnal intézkedtem és az edzői stáb már dolgozik az új módszereken, hogyan lehet lopakodva csendesebben futni, passzolni, illetve a nézőket nagyon szigorúan szankcionálni, ha hangosan fognak szurkolni!

A gyerekeket, akik sokszor hangosabban kommunikálnak, esetleg valamilyen szájkosárral megpróbáljuk ellátni, ha ez nem sikerül, további megoldásokat keresünk.

Egyeztetni fogunk, hogy a saját költségvetésünkből vásárolt gépparkot hogyan lehet kiváltani kézi ollókra, amivel a füvet tudjuk nyírni, és megvizsgáljuk, hány vödörre van szükség ahhoz, hogy az automata öntözőt ki tudjuk váltani.

Az egész levelezés a klub hivatalos honlapján megtalálható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére