Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

EL: meglepetések a levegõben

888.hu

2016.02.25. 16:38

A tegnapi Braga-Sion után ma 15 mérkõzéssel folytatódik az Európa Liga, nem is akármilyen visszavágókkal. A nap legnagyobb kérdése mindenképpen az, hogy képes-e megtartani 1 gólos elõnyét a dán Midtjylland a Manchester United otthonában, és ha igen, marad-e posztján Louis van Gaal, a vörös ördögök mestere.

Egy héttel ezelőtt a labdarúgó Európa Liga egyenes kieséses szakaszának első körében (már a 32 között) a legnagyobb meglepetést a dán Midtjylland együttese okozta, amely saját közönsége előtt 2-1-re legyőzte az egyértelműen esélyesebbnek vélt Manchester United csapatát.

A visszavágót ma rendezik és a dánok magabiztosak, az angolokon pedig érezni némi feszültséget:

Ha a két mérkőzés alapján megverjük a Manchester Unitedet, az kisebb fajta csoda lesz."

– kezdte a Midtjylland sportigazgatója, Claus Steinlein. Majd hozzátette:

Most már elhisszük, hogy erre képesek lehetünk, és azért megyünk Manchesterbe, hogy ezt véghez is vigyük."

Természetesen az angolok menedzsere, Louis van Gaal is bizakodó; de közben főhet a feje, mert több kulcsjátékosa is sérült. Wayne Rooney, Luke Shaw, Bastian Schweinsteiger és Matteo Darmian garantáltan nem léphetnek pályára:

Természetesen megcsinálhatjuk itt Manchesterben, de nem lesz egyszerű. Jobban kell küzdenünk, mint ahogyan azt tettük az első mérkőzésen."

A statisztikák is inkább a Manchester United mellett vannak, hiszen 9 európai kupamérkőzés óta veretlenek hazai pályán, melyekből hetet meg is nyert. Dániában azonban 2-1 lett az eredmény, ez pedig ledolgozható hátrány. A vörös ördögöknek tehát nagy a  tét: mert amellett, hogy kisebb szégyennel érne fel, ha kiesnének, mindez az edző állásába is kerülhetne, hisz mát hetek óta inog a kispad Louis van Gaal alatt.


Egy másik angol klub, a Liverpool is pengeélen táncol. Jürgen Klopp legénysége az első mérkőzésen a német Augsburg otthonában 0-0-s döntetlent játszott, ami jó kiindulási alap; de ha azt vesszük alapul, hogy a mennyire "gólképes" az angolok védelme, egyáltalán nem biztos a továbbjutás. Igaz, a legutóbbi bajnokin jól kitömték az Aston Villát és még gólt sem kaptak (6-0), de ennek ellenére továbbra is nyitott a kérdés: ez az eredmény csak véletlen műve, vagy tényleg elindult felfelé a Mersey-parti alakulat. Ma este kiderül.


Kemény meccs lehet a olasz Lazio és a török Galatasaray összecsapása is. Az első meccsen Isztambulban 1-1-et játszott a két csapat. A törökök leginkább Lucas Podolskiban bíznak, aki az utóbbi mérkőzésein formába lendült, és újra lövi a gólokat; az olaszok természetesen meg reménykednek a számukra kedvező idegenbeli döntetlenben, a közönségében, és abban, hogy hazai pályán nem megy rosszul a csapatnak. A fogadóirodák is egyértelműen a Laziot favorizálják.


Ugyancsak izgalmasnak ígérkezik a német Shalke és az ukrán Sahtar Donyeck összecsapása. Az első meccsen gólképtelenek voltak a csapatok, de nehéz elhinni, hogy ez még egyszer megtörténik. A hazaiak támadóját, Klaas-Jan Huntelaar-t az is motiválhatja, hogy 1 gólra van az 50-től a nemzetközi porondon, a vendégeknél pedig Eduardo pont a mai napon tölti be 33-dik születésnapját. Valószínűleg szívesen ünnepelne egy továbbjutással.


Simának tűnik a Porto és a német Borussia Dortmund közötti párviadal. A BVB 2-0-s előnnyel utazik Portugáliába, és ha csak az vesszük figyelembe, hogy nagyon ritkán kap egy mérkőzésen 2 gól Thomas Tuchel tanítványai (legutóbb Kölnben karácsony előtt, azóta lejátszott 11 meccset), akkor nem lehet kérdés, hogy melyik csapat jut a 16 közé.


Kicsit "magyaros" mérkőzést rendeznek Londonban, mert a Tottenham az olasz Fiorentinát fogadja, amely csapatot a Videoton egykori edzője, Paulo Sousa vezet. Az első találkozón Firenzében 1-1-et játszott a két alakulat, ami inkább az angoloknak kedvez, ettől függetlenül nehéz tippelni, hogy a két masszív és idén eredményes gárda csatájából melyik fog győztesen kikerülni.

További mérkőzések a 16 közé jutásért:
  • Lokomotiv Moszkva (orosz)–Fenerbahce (török) / Az első mérkőzésen: 0–2

 

  • Athletic Bilbao (spanyol)–Marseille (francia) / Az első mérkőzésen: 1–0

 

  • FK Krasznodar (orosz)–Sparta Praha (cseh) / Az első mérkőzésen: 0–1

 

  • Leverkusen (német)–Sporting CP (portugál) / Az első mérkőzésen: 1–0

 

  • Rapid Wien (osztrák)–Valencia (spanyol) / Az első mérkőzésen: 0–6

 

  • Basel (svájci)–Saint-Étienne (francia) / Az első mérkőzésen: 2–3

 

  • Molde (norvég)–Sevilla (spanyol) / Az első mérkőzésen: 0–3

 

  • Napoli (olasz)–Villarreal (spanyol) / Az első mérkőzésen: 0–1

 

  • Olympiakosz (görög)–Anderlecht (belga) / Az első mérkőzésen: 0–1

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére