Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy vírusfertőzés árnyékolja be az NB I. 28. fordulóját

Pörge Béla

2019.04.13. 08:58

Az eredmények mellett fontos kérdés az is, hogy a Haladás mennyire volt sportszerû.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, az MTK a héten halasztást kért, mert a játékosainak zöme lebetegedett egy hasmenést okozó vírus miatt. Pénteken viszont kiderült, hogy a Haladás nem egyezett bele a halasztásba, így az MLSZ nem is halasztja el a Haladás és az MTK összecsapását. A szombathelyiek szempontjából persze érthető, hogy nem akarnak később játszani, hiszen jó formában vannak és a kiesés elkerüléséhez minden pontra szükségük van. Pár hete még így is reménytelennek tűnt a helyzetük, de egy szombati győzelemmel már úgy fordulhatnak rá a bajnokság hajrájára, hogy semmi sincs lefutva. Ettől függetlenül nehéz sportszerűnek tekinteni a Haladás és az MLSZ lépését még akkor is, ha egyébként senki nem örült volna a halasztásnak, hiszen az MTK nem viccből akart később játszani.

A kiesést illetően még két nagyon fontos meccset rendeznek a 28. fordulóban!

A Paks a Felcsútot látja vendégül, míg a Kisvárda a Diósgyőrt. Jelenleg a Paksnak 31, a Felcsútnak 30, a Kisvárdának 28, a Diósgyőrnek 27 pontja van. Ebből már látszik is, mennyire fontos lesz ez a két találkozó, különösen a DVTK kerülhet nagy bajba, ha vereséget szenved. Egyébként mind a négy csapat rettenetes formában van, így az egymás ellen szerezhető pontok még többet érhetnek a végelszámolásnál. A felsorolt négyesből egy együttes biztosan kiesik, de ha a Haladás így folytatja a pontok gyűjtögetését, akkor az is lehet, hogy kettő is.

17:00-kor kezdődik a fentiek mellett a Mezőkövesd–FTC és a Honvéd–Debrecen-találkozó is. Előbbi meccset élőben közvetíti az M4, ha a Fradi most is nyerni tud, akkor már karnyújtásnyira lesz a 30. bajnoki címétől. A Honvéd egy vereséggel tulajdonképpen elbúcsúzhat a dobogótól, a Debrecen még vereség esetén is esélyes lehet a harmadik helyre, de akkor már komoly lépéshátrányba kerülne a hajdúsági együttes az Újpesttel szemben.

A forduló rangadója, az esti meccs a MOL Vidi–Újpest lesz 19:30-as kezdéssel.

Az Újpest egy pontszerzéssel akaratlanul is sokat segítene ősi riválisán, a Ferencvároson, hiszen a Vidinek minden meccset meg kellene nyernie a bajnoki címhez, ám könnyen lehet, hogy az sem lenne elég. Az Újpest jó formában van, bár az előző fordulóban nehezen verte a Mezőkövesdet, míg a Vidi a döcögős kezdés után sorra nyeri a meccseit tavasszal. Õsszel a stadionavatón az Újpest kikapott Székesfehérváron, ám a Megyeri úton a lilák győztek ebben a párharcban.

A szombatit követően még öt forduló lesz hátra az NB I-ből, az elmúlt évekhez hasonlóan elképesztően izgalmas hajrá várható, főleg a kiesés kérdése lesz éles.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére