Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy példa arra, hogyan NEM lehet a nézõket visszacsalogatni a stadionokba

Pörge Béla

2018.02.21. 11:48

A Pörge szurkol idei elsõ része sajnos szomorúbbra sikerült, mint amilyennek szántam.

A héten már megírtam, hogy végre folytatódik a magyar foci, itt a futballtavasz. Hát persze, hogy aznap köszöntött be az igazi tél, havazott egész kedden. Ennek ellenére bizakodó voltam, hiszen a megyei első osztályban szereplő Nagykanizsa és az NB II-es ZTE pályáját is játékra alkalmassá tették a délután, pedig Zala felől jött a hó, ott több esett. Így a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének többi meccse megrendezésre került kedden.

Szépen ki is értem a Szusza Ferenc Stadionba a kezdés előtt, még sört is tudtam venni nyugodtan. Tavaly mintha 400 forint lett volna, most 450 volt négy deci, nem örültem neki, de nagyjából a legjobb stadionsör az országban az újpesti, szóval nem gond.

Felértem a lelátóra, a kezdésnek semmi nyoma a pályán. Fura, mert már lassan kezdeni kellene, annyira nem értem ki korán. A pálya amúgy havas volt, de nem olyan vészesen, ennél sokkal rosszabb körülmények között is simán lehet játszani.

2001-ben érdekes módon nem okozott akkora gondot a havazás. Igaz, akkor még nézők is voltak a stadionokban.

A kiírt kezdés után pár perccel kijött Iványi spori és a stábja, majd végigjárták a pályát. Ezután bementek, hivatalos információt nem kaptunk arról, mi lehet, még a szpíker sem tudott semmit.

Közben a közönség egyre idegesebb lett. Eleinte csak

kezdjétek a meccset!"

— rigmusok szóltak, illetve többen bekiabálták, hogy ha kell, lelapátolják a havat.

Később viszont, mikor Iványi újra megjelent, már óriási füttykoncert fogadta.

Mi van már, b888meeeeeg?!"

— kiabálták egyre többen.

Végül nagyjából akkor, mikor az első félidőnek kellett volna véget érnie, közölték, hogy a meccs elmaradt. Percekig zúgott a "B888zi MLSZ!", aztán lassan elindult mindenki haza.

Egyébként nagyjából 500-600 ember szerette volna kedden este, 0 fokban, hóesésben a kedvenceit nézni, de sajnos ezt sem hagyták nekik. Külön kiemelném azt a hét-nyolc paksit, akik ezért eljöttek Budapestre, potyára. Nekik hatalmas riszpekt, az ő kedvüket valószínűleg ez sem veszi el a meccsre járástól. Sőt, talán a többieknek sem, akik most képesek voltak kimenni, így nekem sem.

Viszont elszomorító, hogy az Újpest – Magyarország egyik legnagyobb múltú és legsikeresebb csapata – nem tudja megoldani, hogy a pálya alkalmas legyen a labdarúgásra, miközben valamivel nehezebb körülmények között ez Nagykanizsán és Zalaegerszegen sikerült.

Elszomorító, hogy az MLSZ jóformán mindent megtesz a szurkolók elriasztásáért, miközben a dolga ennek az ellenkezője lenne. December elején véget ért a bajnokság, miközben évek óta tapasztalhatjuk, hogy a tél januárban, vagy inkább februárban érkezik meg Magyarországra. Az időjárást persze nem tudják irányítani a szövetségben, de ha már sikerült az év eddigi legnagyobb havazásának napjára kiírni a meccseket, legalább engedhették volna azokat megrendezni, ha a körülmények engedik. Újpesten lehetett volna játszani.

A jegyárakat legalább már helyben visszatérítették.

Remélem, hogy a hétvégén már sikerül egy olyan meccsre is kijutnom, amit megrendeznek. Csapadék akkor már nem várható, a mínusz 5 fok pedig, amit jósolnak, ugyan kit zavar. Az MLSZ-t biztos nem, mert szombaton 19:30-tól is lesz egy meccs, biztosan imádni fogják a nézők...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére