Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Drámai vége lett a budai derbinek

Pörge Béla

2019.06.03. 19:18

Egy évig biztosan nem lesz budai derbi a bajnokságban, erről szól a Pörge szurkol legújabb része.

Ahogyan már szombaton, a BLSZ döntője után beharangoztam, a hétvégén még egy meccsen jártam, amiről szintén érdemes beszámolni. Vasárnap ért véget az NB III., ám számos kérdés nyitva állt még az utolsó forduló előtt. A nyugati csoportban a kiesés, a keletiben a kiesés és a bajnoki cím kérdése sem dőlt el, egyedül középen fogytak el az izgalmak. A III. kerületi TVE a Pénzügyőrt fogadta, azaz az utolsó fordulóra maradt a budai derbi.

Korábban egyszer már írtam erről a párosításról, de akkor Pasaréten került sor a meccsre, ráadásul nem is volt olyan nagy a tét, mint most.

A nyugati csoportban úgy alakultak az események az utolsó körre, hogy a Pénzügyőr kiesésére viszonylag kevés esély volt: a budaiaknak ki kellett kapniuk Óbudán, emellett a Dunaharasztinak pontot kellett szereznie, a Vidi II-nek győznie kellett, valamint a Sárvárnak pontot kellett szereznie, vagy a Csepelnek nyernie, ám ez utóbbi két kitétel adott volt, hiszen a Csepel a Sárvárt fogadta.

Az utolsó fordulóra és a rangadóra tekintettel egészen szép számú közönség gyűlt össze Óbudán, a lelátó szinte megtelt. Pasarétről nem jöttek sokan, 20-30 szurkoló lehetett a vendégben. A kezdés előtt bemutattunk egy kis füstöt is, hogy igazi derbihangulat legyen.

Egészen látványosra sikerült a füstölés a bejárat felől nézve

Oldalról pedig ilyen volt

A Kerület támadó szellemben lépett pályára, végre úgy játszott a csapat, mint a szezon elején. Néhány sikertelen próbálkozást követően már a 13. percben vezetést szerzett a Kerületke, Fazakas lövése pattant be a kapufáról úgy, hogy a labda még Czuczi kapust is érintette.

Eközben egyébként feszült volt a hangulat, bár viszonylag jól szólt a hazai szurkolás, egyre többször sikerült összeszólalkozni valamelyik vendégjátékossal vagy a bíróval. A kedvenc beszólásom az volt, amikor valakit a

mit csinálsz, te töltött uborka?

mondattal kérdeztek fel.

Telt ház az NB III-ban, jó ezt látni!

Közben kiderült, hogy a többi mérkőzés úgy alakult, hogy a félidő végéhez közeledve a Pénzügyőr már kiesésre állt. Erről többen is igyekeztünk értesíteni a Pénzügyőr játékosait, bár érezhetően megosztott volt az óbudai közönség a hírrel kapcsolatban. A gúnyolódások mellett elhangzott például ez is:

játszottatok volna jobban az egész szezonban, akkor nem kéne Sárvárra mennünk jövőre.

A szünetig nem változott az eredmény, ahogy az sem, hogy a Pénzügyőr kiesésre állt. A vendégjátékosok jóval hamarabb kijöttek a második játékrészre, ám várniuk kellett, mert közben a bajnok ifistákat köszöntötték. Az éremátadáson nagy ovációt kaptak a fiatal labdarúgók, akik ennyi néző előtt még nem léphettek pályára. Eközben is maradt energiája néhány óbudai drukkernek a rivális froclizására:

figyelj hetes, ez az, amit te sosem fogsz kapni!

A második félidőben nem változott a játék képe, sokkal jobban futballozott a Kerület, a Pénzügyőrnek alig-alig voltak lehetőségei, ezt pedig a játékosok nehezen viselték, durva volt a játék, a szabálytalanságokat kísérő kakaskodásokat pedig menetrendszerűen kísérte a lelátóról a Pénzügyőr nehéz helyzetének gúnyolása:

jövőre a Gázgyár is meg fog b888szni titeket!

Ez a beszólás azért is volt érdekes, mert a meccs után a BLSZ I-ben szereplő Gázgyár egyik játékosa meg is dicsért minket érte. Na igen, Óbuda második számú csapatának is sokan szorítunk, a helyi rivalizálás olyankor nem számít, amikor külső ellenfél kerül a csapatokkal szembe.

Pasarétről nem jöttek sokan

A hajráig nem változott az eredmény, ekkor egy szabadrúgással a Kerület eldöntötte a meccset, igaz, a 87. percben a Pénzügyőr szépített. A lefújás előtti percekben a hazai közönség Gál István vezetőedzőt éltette, ennek meg is volt az oka: a mester távozik Óbudáról, sőt, hétfőn már az utódokat is bejelentették a Kemenes Szabolcs-Czvitkovics Péter páros személyében. Kemenes egyébként vasárnap is ott volt a meccsen. Gál Istvánnak sok sikert kívánok a továbbiakban, személyében egy szimpatikus edzőt ismerhettünk meg Óbudán.

Végre volt minek örülni

A Dunaharaszti meccse előbb ért véget, a DMTK hősies küzdelemben kiharcolt egy ikszet a bajnok Ajka ellen, a Vidi II pedig már 5–0-ra vezetett ekkor, így a mérkőzés végét jelentő sípszó egyben azt is jelentette, hogy a Pénzügyőr kiesett az NB III-ból (mellettük a Csepel és az Andráshida búcsúzik a Nyugat csoportból), így jövőre a BLSZ I-ben indulhat. Néhányan még ekkor is gúnyolódtak a vendégeken, de a többség már a sajátjainak ünneplésével volt elfoglalva. A meccs után az egész csapat lejött pacsizni, volt kölcsönös taps, több játékos még a kisgyermekét is bevitte a pályára. Igazi ünnep volt Óbudán!

Összességében a szezon nem sikerült rosszul, úgy lett ötödik a Kerület, hogy mindössze egy ponttal maradt le a dobogóról. Az első pár meccsért nagy kár, illetve tavasszal, az utolsó fordulót megelőzően volt még egy hullámvölgy, ám ezeket leszámítva látszott, hogy a TVE az Ajkát leszámítva bárkivel felveszi a versenyt a mezőnyben. Nagy kérdés, hogy mi várható jövőre, ehelyett inkább rögzíteném az NB III. idei fontosabb eredményeit:

  • feljutott az Ajka, a Szeged-GA és a Szolnok;
  • a legjobb budapesti csapat az ESMTK lett, mely harmadik helyen végzett a keleti csoportban;
  • kiesett az Andráshida, a Cigánd, a Csepel, a Hódmezővásárhely, a Makó, a Paks II, a Pénzügyőr, a Sajóbábony és az SBTC, valamint tizedikként a Tállya, aki reménykedhet, hogy visszalép két feljutó, mert ekkor mégis bennmarad;
  • a feljutásról döntő osztályozók párosításait kedden sorsolják ki.

Az osztályozók legalább egyik fordulójáról még tervezek írni beszámolót, utána július végéig szünetelni fog a Pörge szurkol a 888-on, de a Facebookon továbbra is érdemes lesz követni az oldalt!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

És még Macronon is jó sokan felháborodtak...

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon.

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Vasárnapi felvonás a balra tolódott ex-jobboldaliak szappanoperájához.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére