Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Djokovicsé lett az első szett, a meccset azonban alighanem az ausztrál állam nyeri

Nemzeti Sport, MTI

2022.01.10. 11:35

Hiába született Novak Djokovics számára kedvező ítélet a bíróságon, a világelső teniszezőnek nemsokára el kell hagynia az országot, a legfrissebb hírek szerint éppen zajlik az őrizetbe vétele. Az Australian Openre érkezett világelső teniszezőt minden bizonnyal kiutasítják az országból.

Annál is inkább, mert a játékos maga is elismerte az ausztrál hatóságoknak, hogy nincs beoltva. Djokovicnak az Australian Opennek helyet adó Viktória állam orvosi bizottsága adott mentességet az oltás alól, mert többször is átesett a fertőzésen, és megfelelő számú antitestje volt. A mentességet azonban sokan úgy értelmezték Ausztráliában, hogy a hatóságok kivételeztek a teniszsztárral. Ezt a döntést bírálták felül a szövetségi hatóságok, amikor bevonták Djokovic vízumát. Ezt a döntést azonban ésszerűtlennek és jogellenesnek is minősítette Anthony Kelly bíró, így Djokovic szabadon távozhatott abból a nem éppen ötcsillagos melbourne-i szállodából, amelyet az ítélet meghozataláig ideiglenes tartózkodási helyül kijelöltek neki.

A Nemzeti Sport által kapott szerb sajtóinformációk szerint azonban a teniszcsillagnak a kedvező döntés ellenére el kell hagynia az országot, ugyanis a legfrissebb hírek szerint újra őrizetbe vették, és minden bizonnyal kiutasítják az országból. Az ausztrál hatóságok azt mondják, a szerb teniszező hiába nyert a bíróságon, attól vízuma még nem válik érvényessé, ezért el kell hagynia Ausztráliát és így nem léphet pályára az Australian Openen.

Az információt Novak Djokovics testvére, Djordje Djokovics is megerősítette, aki szerint testvére egy komoly politikai örvénybe került, mivel az ausztrál nép boldogtalan, hiszen a pandémia óta lezárások vannak.

„Amit mi tehetünk, az annyi, hogy közöljük a hírt: Djokovicsot megint be akarják zárni. Ez a legutóbbi hírünk, és most a PR-osokkal tanácskozunk, hogy mi legyen a következő lépés. Djokovics jelenleg azon a helyen tartózkodik, ahol a bírósági tárgyalás során is volt, és az ügyvédi csapatával azt vitatják meg, milyen lehetőségek állnak előttük.”

A teniszező édesapja megerősítette a hírt, hogy ismét őrizetbe veszik majd a fiát, és 12 órára sajtótájékoztatót hívott össze Belgrádban.

Belgrád, 2022. január 6.Novak Djokovic szerb teniszcsillag édesanyja, Diana, édesapja, Srdjan és fivére, Djordje (b-j) egy belgrádi sajtóértekezleten 2022. január 6-án. A melbourne-i ausztrál nemzetközi teniszbajnokságra érkezõ, ott kilencszer gyõztes Djokovictól az ausztrál hatóságok megtagadták a belépési engedélyt az országba feltehetõleg azzal az indokkal, hogy a teniszezõ nem bizonyította a koronavírus elleni beoltottságát, illetve azt, hogy akut egészségi problémája nem teszi lehetõvé a beoltását.MTI/EPA/Andrej Cukic

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére