Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dél-budapesti derbin jártunk

Pörge Béla

2017.08.14. 14:28

Egy hét kihagyás után folytatódik a meccsrejárós sorozatunk, a Pörge szurkol!

Bár két hete azt ígértem, hogy az NB III-mal folytatom majd a meccsbeszámolók sorozatát, sajnos ezt nem tudtam betartani. Szombaton nem volt módom kimenni a csepeli városi rangadóra, illetve más meccsre sem, maradt a vasárnap. Bár nem ez volt az egyetlen budapesti összecsapás, nem volt nagy kérdés, hova megyek ki.

Valóságos déli derbire került sor, a Budafok fogadta a Soroksárt. Mindkét csapat szerepelt már itt, de ez semmit nem von le a móka értékéből.

Sajnos a fogadtatásból kiderült, hogy a Budafok nem tökéletesen készült fel az NB II-re. Egy jegypénztár volt nyitva a Promontor utcában, a beléptetés viszont a túloldalon zajlott, jó ötperces sétával arrébb. Értékes perceket vesz ez el a találkozóból!

Igaz, a Promontor utcai büfében legalább jobb söröket is lehet kapni, például Csíkit 505 forintért. A 800 forintos belépő mellé is megéri. Bent olcsóbb (de rosszabb) a sör, 350 forintért csapolnak Ászokat.

A kispadokon gigászok csaptak össze: a hazai oldalon a "Tanár úr", Kaposvár hőse, Prukner László, míg a vendégeknél az egykori Fradi-ikon, Lipcsei Péter. A Soroksár kötődését a Fradihoz az is mutatta, hogy bár sárga-fekete a csapat két színe, az idegenbeli mezük zöld volt.

Bár Budafokon is sokan szimpatizálnak a Fradival, már a 18. percben elhangzott egy "lófejű" üvöltés a mester felé, aki valóban meglehetősen sokat méltatlankodott.

Az első percekben egyébként a Soroksár tűnt veszélyesebbnek, voltak, akik már ébresztőt kiáltottak a budafoki szurkolók közül. Majd érkezett egy tökéletes ütemű összeomlás:

előőőőre, a f888szomat már, ne hátra játsszatok!"

Nem telt el egy perc sem ezután, és egy jó indításból megszerezte a vezetést a Budafok. Ebben a félidőben már nem történt más említésre méltó.

A szünet után elég gyengén kezdett a Budafok, már a 48. percben ébresztőt követelt egy-egy vérmesebb drukker. Volt, aki ennél kreatívabban fejezte ki, hogy bizony tényleg elég álmosak voltak a budai legények:

mentek a Törleybe a dolgozni, ha így folytatjátok!"

A nyomás góllá érett, jó húsz perccel a lefújás előtt egyenlített a Soroksár. Ezután felébredt a Budafok, és megélénkült a lelátói élet is. Kapott a játékvezetés is, bár nem sokat.

Vak vagy, vegyél szemüveget sz888r partjelző!"

Később ezt fokozta is a lelkes szurkoló, tájékoztatta a sporit arról, hogy a látásszűrés ingyenes vizsgálat...

A végén méteres lesről gólt szerzett a Budafok, amit persze nem adott meg a bíró. Mellettünk meg is jegyezték, hogy:

les volt, de megadhattad volna!"

Izgalmas volt a vége, de maradt az 1—1. Jó volt látni, hogy Budafokon viszonylag sokan mentek ki a meccsre, ráadásul közülük sok volt a helyi.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére