Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dárdai: a korosztályos válogatottság nem jelent semmit

Pörge Béla

2018.10.18. 15:15

Dárdai Pál a fiai német válogatottságáról beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

A korábbi szövetségi kapitányt annak apropóján kérdezte a Nemzeti Sport, hogy a héten Dárdai Márton, Pál középső fia a német U17-es labdarúgó-válogatott csapatkapitánya volt, míg Palkó az U20-as csapatban léphetett pályára.

Dárdai szerint érthetetlen, hogy ez miért téma Magyarországon, hiszen meglátása szerint csak gyerekekről van szó, akikből egyáltalán nem biztos, hogy jó futballista lesz.

Felmerült az interjúban Marco Rossi korábbi kijelentése is, miszerint a szövetségi kapitány nem mondott le arról, hogy Dárdai Palkó a magyar válogatott tagja legyen.

Ebben az ügyben egyeztettem Marco Rossival, és abban maradtunk, a fejlődése érdekében hagyunk a fiamnak időt ennek megfontolására. Legfőképp azért, mert ezt neki kell eldöntenie – ha egyáltalán eljut odáig, hogy választania kell a két válogatott között. Ha igen, ebben a kérdésben Palkó mondja ki a végső szót"

– mondta a Hertha jelenlegi edzője, korábbi játékosa.

Dárdai elmondása alapján otthon kevesebbet beszélnek a gyerekekkel a válogatottságról, mint amennyit az interjúban beszélt róla.

Azt kellene megértenie mindenkinek, hogy a korosztályos válogatottság szép és jó, de valójában semmit nem jelent. Még utánpótlásedző voltam a Herthánál, testközelből figyelhettem az egyik legtehetségesebb fiú játékát. Annyi különdíjat nyert, mint senki, a szakemberek fényes jövőt jósoltak neki, és hol van ma? Sehol"

– fogalmazott a berlini klub legendája, aki kritikus volt a fiával kapcsolatban is. Szerinte Palkó még nem igazi Bundesliga-játékos, izmosodnia kellene hozzá.

Dárdai többször is kiemelte, hogy ő nem fog dönteni a fiai helyett, nekik kell választaniuk a magyar vagy a német válogatott között. Bár ehhez hozzátette, hogy egyelőre nem is tartanak még ott a gyerekei, hogy ez a kérdés aktuális legyen.

Az odáig rendben van, hogy odahaza most sokakat foglalkoztat, mi lesz Palkó és Marci sorsa, ám azt mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy ők itt születtek, itt szocializálódtak, és nem utolsósorban itt kezdtek el focizni. De újra és újra elmondom, amíg egy szövetségi kapitány nem teszi fel a kérdést, hogy jönnének-e ebbe vagy abba a válogatottba, felesleges ezen elmélkedni"

– jelentette ki Dárdai Pál, majd hozzátette, hogy ez a téma már lerágott csont:

amíg nem érdemlik ki, hogy felnőtt válogatottak legyenek, kár minden szóért."

Az interjú végén szóba került az is, hogy az utóbbi napokban már többet szerepelnek Dárdai fiai a sajtóban, mint ő.

Én már jól elvagyok azzal is, ha edzés után hazamegyek, és megeszem a feleségem fantasztikus vadasát. Vagy egy jó töltött káposztát. Annak megvan az az előnye is, hogy a srácok nem szeretik, így legalább több marad nekem. De azért ha néhanap megverjük a Bayern Münchent, még rólam is írnak"

– vélekedett Dárdai.

A teljes interjú IDE KATTINTVA olvasható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére