Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csercseszov a magyar sajtót már meghódította, jöhet a bajnoki cím

Jánosy Károly

2022.01.06. 21:10

Talán még a legszőrszálhasogatóbb Fradi drukkerek sem találnának fogást a labdarúgócsapat frissiben kinevezett vezetőedzőjén. Sztanyiszlav Csercseszov bemutatkozó sajtótájékoztatóján, a többi kolléga nevében is bátran kijelenthetem: a korábban az orosz válogatottat irányító szakember osztatlan sikert aratott.

A csapat korábbi sikeredzője, Szerhij Rebrov komoly eredményeket ért el a Ferencvárossal, ennek ellenére szinte mosolytalan arcával nem igazán lopta be magát a szurkolók szívébe. A mindig pedáns, szinte steril Peter Stöger pedig az eredményekkel maradt adós. A szigorúságáról ismert Csercseszov azonban – egyelőre csak frappáns megnyilvánulásaival – gyorsan meghódította a magyar sajtót. Főleg azzal, hogy szinte túl racionális, professzionális érvelését sajátos humorral fűszerezte. Amikor például azt kérdezték, mi döntött a Fradi ajánlatának elfogadása mellett, a borítékolható „szeretek tradicionális és a győzni akarást előtérbe helyező csapatoknál edzősködni” válasz után visszakérdezett az újságírótól: „Nagyon szomorú, hogy itt vagyok?”

A magyar nyelv esetleges elsajátítását firtató kérdésre pedig röviden annyit mondott némi oroszos akcentussal: egészségedre. Majd a németül remekül beszélő Csercseszov kifejtette, hogy távolabbi tervei között sem szerepel a magyar nyelvtanulás. Majd azon élcelődött, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia – egyik – hajdani fővárosában többen beszélnek angolul, mint németül.

S persze az is kiderült, hogy az orosz válogatottól történt tavalyi menesztése és az FTC szerződésajánlatáig terjedő időszakban semmi különlegeset nem csinált, egyszerűen csak élte az életét.

- Nagy múltú klubhoz kerültem, ismerem a Ferencvárost és elkötelezett szurkolóit – árulta el az orosz szakember, és hozzátette, az FTC két korábbi trénerével, Szerhij Rebrovval és Peter Stögerrel is jóban van, beszélt is a Fradiról az osztrák szakemberrel. – A közvetlen cél most a játékoskeret alapos megismerése, majd a magyar bajnoki cím megnyerése, ezek után beszélhetünk bármi másról. Nem lenne szép most úgy az erősítésekről beszélni, hogy még nem vagyok tökéletesen képben.”

Csercseszov a jól ismert szigoráról annyit mondott: „egy profi klubnál szükség van a fegyelemre, nem szabad a széthúzásnak, az egyénieskedésnek teret adni.” S mintegy edzői filozófiáját summázva hozzátette: „Egy demokratikus diktátor vagyok.”

 

Budapest, 2022. január 6.Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetõedzõje (b3) bemutatkozó sajtótájékoztatót tart a Groupama Arénában 2022. január 6-án. Mellette Varga Sándor, a vezetõedzõ menedzsere, Nagy Bence tolmács és Volly György, a Ferencváros kommunikációs igazgatója (b-j).MTI/Máthé Zoltán

Budapest, 2022. január 6.Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetõedzõje bemutatkozó sajtótájékoztatót tart a Groupama Arénában 2022. január 6-án.MTI/Máthé Zoltán

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére