Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csalódott vagyok! - mondta Imre Géza

888.hu

2016.08.14. 20:26

Nem jutott döntőbe, így bronzéremért vívhat az ukránokkal a magyar férfi párbajtőr-válogatott a riói olimpia vívóversenyeinek utolsó napján. 

A dél-koreaiak elleni győzelem után az elődöntőben a címvédő franciákkal csaptak össze a magyarok, akiktől nagy küzdelemben 45—40-re kaptak ki.

A franciák azért léphettek címvédőként a pástra, mivel 2008-ban ők nyertek, a legutóbbi olimpián, Londonban pedig nem szerepelt a programban ennek a szakágnak a csapatversenye. A nyolc évvel ezelőtt aranyérmes francia együttesből ezúttal már senki nem vívott, de az utódok hasonlóan magas szinten teljesítettek.
 

A magyar-francia párharcokból az utóbbi években döntő többségében utóbbiak kerültek ki győztesen, idén februárban azonban, a vancouveri világkupán, melynek megnyerésével összejött az ötkarikás kvóta, a magyarok a negyeddöntőben egy tussal, 3938-ra megverték a franciákat.

A mérkőzést a franciák irányították, legalábbis gyorsan előnybe kerültek, a magyaroknak pedig csak döntetlenig sikerült visszazárkózniuk egy-két alkalommal. Ezzel együtt az utolsó asszóra maradt esélyük a győzelem kiharcolására, mert csak egy találatnyi hátrányban voltak.

 Az első párban Boczkó Gábor 5-2-re kikapott Yannick Boreltől, majd Daniel Jerent 5-4-re verte Rédli Andrást. Az egyéniben ezüstérmes Imre Géza faragott a hátrányon a Gauthier Grumier elleni 6-5-ös győzelmével.
 A második körben Boczkó 3-4-et vívott Jerent-nal, Imre pedig 5-6-ot Borellel, így öt pár után 25-20-ra vezettek a világranglistán éllovas franciák. Nehéznek tűnt a felzárkózás, de Rédli előbb 2-0-ra megverte Grumier-t, majd Imre 12-10-re Jerent-t. A nyolcadik párban sem Boczkó, sem Grumier nem kockáztatott — mindketten elvesztették első két asszójukat —, így passzivitás miatt egy perc elteltével véget ért a küzdelem.
Rédli következett Borellel, akitől az egyéni versenyben, a legjobb 32 között kikapott. Előbb a francia volt eredményes, majd 34—38-ról a magyar 37—38-ra feljött. Feszült hangulatú volt az utolsó asszó, sok szerep jutott benne a bírónak, aki két sárga lapot is kiosztott Rédlinek kifordulásért. A másodikat, amiért már büntetőpont járt, 37—41-es állásnál, az ezzel öt találatra hízó különbség pedig már túl nagynak bizonyult.

Imre Géza a vegyes zónában kiélezett mérkőzésről beszélt, és úgy vélekedett, hogy ha a szoros állásoknál, a felzárkózásoknál még egy-egy tust tudnak adni, és fordítanak, a franciák elbizonytalanodtak volna.
   

Andrásnak volt egy esélye rá, szúrt egyet valahol, nem szólalt meg, utána pedig mi kaptuk a tust, és rohannunk kellett az eredmény után." 

 — mondta, hozzátéve, hogy megpróbáltak mindent, de most már fel kell készülniük az aktuális világbajnok ukránok elleni mérkőzésre.

Nem lesz egyszerű csata, volt már, hogy nyertünk ellenünk, volt hogy kikaptunk, remélem, most előbbi következik. Nagyon szeretnénk ezt az érmet."

— folytatta. A franciák elleni mérkőzés egyik fontos elemére rávilágítva megjegyezte, most éppen Borellel nem tudtak mit kezdeni, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a francia csapat nagyon jó.   

Csalódott vagyok, szerintem mindannyian azok vagyunk, de a harmadik helyet össze kell kalapálnunk valahogy."

— fejezte be nyilatkozatát. A 2013-ban világbajnok magyarok 22 órakor vívnak majd a bronzéremért az ukránokkal. A meccset itt, a 888-on élőben követheted. 
    

 •     Eredmények:
 •     negyeddöntő:
 • Franciaország—Venezuela 45—29
 • Magyarország—Koreai Köztársaság 45—42
 • Olaszország—Svájc 45—32
 • Ukrajna—Oroszország 45—32
 •     elődöntő:
 • Olaszország—Ukrajna 45—33
 • Franciaország—Magyarország 45—40
 •     A további program:
 •     a 3.helyért:
 • Magyarország—Ukrajna 22.00
 •     döntő:
 • Franciaország—Olaszország 23.30

 

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szabotázs? Szivárgást észleltek az Északi Áramlat 2-n

Szabotázs? Szivárgást észleltek az Északi Áramlat 2-n

A „súlyos balesettől” való félelem miatt tilalmi zónát hoztak létre a dán vizeken.

Öt év letöltendőt kapott kémkedésért Kovács Béla

Öt év letöltendőt kapott kémkedésért Kovács Béla

A Kúria kimondta az ítéletet a Jobbikban csak KGBélaként emlegett politikusra.

Még az év vége előtt lezárulhat a feltételességi eljárás

Varga Judit igazságügyi miniszter expozéjában arról beszélt, hogy szeptember 18-án lezárult egy több hónapos, nehéz, ám rendkívül konstruktív egyeztetési folyamat a magyar kormány és az Európai Bizottság között. A bizottság megállapította, hogy a kabinet által benyújtott 17 intézkedési javaslat megfelelően fogja orvosolni azokat az aggályokat, amelyek miatt a kondicionalitási eljárást megindították.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére