Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Budapest rendezheti a 2019-es nõi foci BL döntõjét

888.hu

2017.09.20. 18:55

Budapesten a Groupama Arénában rendezik két év múlva a nõi Bajnokok Ligája döntõjét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) beszámolója szerint.

Budapestnek a kazah Asztana volt a vetélytársa a finálé megrendezéséért. Magyarország még sosem adott otthont európai klubtorna döntőjének, viszont 2012-ben a nemzetközi (FIFA), tavaly az európai (UEFA) szövetség kongresszusát látta vendégül, 2014-ben az U19-es férfi Európa-bajnokságot rendezhette meg, a 2020-as férfi felnőtt kontinenstorna négy mérkőzését pedig Budapesten játsszák — írja az MTI.

Az európai szövetség döntése nemcsak a javuló infrastrukturális helyzetünket igazolta vissza ezzel a határozatával, hanem a női labdarúgás fejlesztéséért tett erőfeszítéseinket is elismerte, támogatta"

— nyilatkozta az MLSZ honlapjának az UEFA genfi, rendkívüli kongresszusán tartózkodó Csányi Sándor elnök.

Hozzátette, hogy a BL-döntő segítségével Magyarországon híveket szerezhetnek a női futballnak, külföldön pedig újabb rajongókat Budapest számára.

Az UEFA végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy a férfi BL-döntőt 2019-ben az Atlético Madrid új stadionjában, a Wanda Metropolitanóban rendezik. Az Európa Liga fináléja két év múlva a bakui Olimpiai Stadionban, az európai Szuperkupa-meccs pedig Isztambulban, a Besiktas csapatának otthont adó Vodafone Park Stadionban lesz. Jövőre Kijevben lesz a BL-döntő, míg az EL-finálénak Lyon ad otthont.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére