Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brazília kiharcolta a továbbjutást

Pörge Béla

2018.07.02. 17:51

Mexikónak nincs miért szégyenkeznie, Brazília pedig ha nem is simán, de gyõzelemmel jutott a legjobb nyolc közé.

Jól kezdődött a meccs, Mexikó tényleg nem állt be védekezni, az első helyzet az övék volt. Később Neymar lőtt, gól abból sem lett, de a félidő első fele lüktető játékot hozott, Mexikó több támadást vezetett a meccs ezen periódusában, veszélyesebbek voltak a mexikóiak.

A 24. percben alakult ki az első nagyobb brazil helyzet, ám ezután be is szorította Brazília Mexikót pár percre. Mexikó állta a sarat, kijöttek a szorításból, de a 33. percben Gabriel Jesus előtt adódott nagy lehetőség, de Ochoa védett.

A félidő hajrájára átvette az irányítást Brazília, gól azonban nem esett, 0–0-val mentek a csapatok a szünetre. Összességében igazságos döntetlen volt eddig a mérkőzés.

A második játékrészt aktívabban kezdték a brazilok, Coutinho lövését védte Ochoa a 47. percben. Maradt a brazil fölény ezután is, de Mexikó játékában is benne volt a gól, Gallardo egy gyors akció végén lőtt fölé.

Az 51. percben Brazília megszerezte a vezetést. Neymar sarokkal tette le a labdát Williannak, aki elfutott a szélen, a középre lőtt labdát Neymar pár méterről a kapuba kotorta, 1–0.

A gól után nem roppant össze Mexikó, de mivel kinyíltak a mexikóiak, a braziloknak egyre több lehetősége volt. Paulinho 11 méterről eleresztett lövését védte Ochoa, két perccel később a túloldalon Vela próbálkozását szedte ki Alisson. Pár perccel később ismét a mexikói kapusnak kellett védenie, Willian lőtt.

Ezután sem változott sokat a játék képe, Brazília magabiztosan játszott előnye tudatában, míg Mexikó ugyan nem volt esélytelen, de nem volt benne a meccs összképében az, hogy ne a brazilok nyerjenek.

Izgalmas volt a hajrá a 88. percig, ekkor egy labdaszerzés után Neymar iramodott meg a bal szélen, éles szögből lőtt kapura, Ochoa csak beleérni tudott, a kipattanót Firmino közelről a kapuba lőtte, ezzel eldőlt a meccs.

Maradt a 2–0 a hosszabbítás perceiben is, Brazília kiharcolta a továbbjutást, nem volt tükörsima a mérkőzés, Mexikó derekasan helytállt, de a brazilok egyszerűen jobbak voltak. Az elődöntőbe jutásért Brazília a Belgium–Japán-meccs győztesével játszik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére