Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brazília csoportelsõ, Szerbia kiesett

Pörge Béla

2018.06.27. 21:54

A brazilok mellett Svájc jutott még tovább az E csoportból.

Az E csoportban Costa Ricán kívül még bárki továbbjuthatott, és senki továbbjutása sem volt biztos.

SZERBIA–BRAZÍLIA

Brazília keményen kezdett, rögtön az első percekben is kialakított két helyzetet, de az első tíz percben Szerbia is eljutott az ellenfele tizenhatosáig. Marcelo közben megsérült, le kellett cserélni – eseménydúsan indult a találkozó.

Kiegyenlített játék zajlott a félidő első felében, a 25. percben Neymar veszélyeztetett, utána is akadt több veszélyes brazil támadás, egyre inkább Brazília dominált, a szerbek alig-alig jutottak el az ellenfél kapujáig. A 36. percben egy hosszú indítás után Paulinho emelte át a labdát Stojkovic felett, vezetést szerzett Brazília.

Előnyben Brazília szinte birtokolta a labdát, de nem nagyon erőltették a támadásokat, Neymarnak volt egy veszélyes tekerése. A szünetre egygólos brazil előnnyel mentek a csapatok.

A második játékrész elején többet volt a labda a szerbeknél, de nem tudtak helyzetbe kerülni, sőt, Neymar lőhetett egy gyors akció végén az 53. percben. A 60. percben egyenlíthetett volna Szerbia, Alison rosszul védett egy beadás után, Mitrovic közelről nem tudott a kapuba fejelni. Ezután maradtak támadásban a szerbek, vérszemet kaptak, be is szorult kicsit Brazília.

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, egy szöglet után Thiago Silva fejelt a kapuba, a szerbek lökést reklamáltak, de nem volt semmi, 2–0-ra módosult az állás. A meccs ezzel eldőlt, Szerbia kiesett. A biztos előny tudatában bátrabban kezdett támadni Brazília, végre szép focit játszottak.

Az utolsó percekben sok izgalom már nem történt, egy megpattanó labdából Neymar lőhetett volna gólt, de az ő emelése nem jött be. Brazília megnyerte a mérkőzést és a csoportot is. A nyolcaddöntőben Mexikóval találkoznak majd a brazilok.

SVÁJC–COSTA RICA

Izgalmasan kezdődött a meccs, előbb Svájcnak voltak helyzetei, majd hatodik percben Borges lőtt kapufát, nem sokkal később pedig Colindres a felső lécet találta telibe, nehéz perceket éltek át a svájciak.

Ezt követően azonban összeszedte magát a svájci válogatott, majd egy remek visszafejelt labda után Dzemaili a 31. percben megszerezte a vezetést Svájc számára.

A szünetig sok említésre méltó dolog már nem történt, 1–0 volt az állás a félidőben.

A második játékrészt agilisebben kezdte Costa Rica, egy szöglet után az 55. percben össze is jött nekik az egyenlítés, Waston fejelt a kapuba. Ez volt Costa Rica első gólja a vébén, ezzel minden csapat betalált a tornán.

A gól után Svájc ismét támadásba lendült, míg Costa Rica a kontrákra épített. A 86. percben végül góllá érett a svájci fölény, egy szép akció után Drmic 11 méterről a kapuba lőtt. Costa Rica a középkezdés után egyből majdnem büntetőhöz jutott, Ruizt buktatták a 16-oson belül. Ruiz azonban lesen állt, mikor a labdát kapta, így ezt megúszta Svájc. A 92. percben aztán Campbell kiharcolt egy tizenegyest, ez már tényleg az volt.

A büntető nem akárhogy lett gól, Ruiz a felső lécet találta el, a labda viszont Sommer  fejére pattant, onnan pedig a kapuba. Komikus volt, és nem múlt rajta semmi, Svájc így is második lett a csoportban Brazília mögött a 2–2-vel, ellenfelük a legjobb 16 között Svédország lesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére