Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bilbao a korlátozások miatt nem lesz házigazda a futball Eb-n

888.hu, MTI

2021.04.22. 11:45

Bilbaóban nem lesz Európa-bajnoki mérkőzés. Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA a hét végéig adott haladékot Münchennek, Dublinnak és Bilbaónak, hogy döntsön a szurkolók esetleges beengedéséről, ám a helyi spanyol hatóságok szerdán éjszaka megerősítették: Bilbao nem lesz rendező, miután nem tudja garantálni, hogy nézők is lehetnek majd a stadionban.

 

A spanyol illetékesek már meg is kapták az UEFA levelét, amelyből kiderül, hogy az összecsapások helyszínét máshová helyezik. Itt játszotta volna a spanyol válogatott a lengyelek, a svédek és a szlovákok elleni csoportmérkőzéseit, ezenkívül egy nyolcaddöntőt.
A város vezetői perrel fenyegetik az UEFA-t a szerintük egyoldalú döntés miatt, kártérítést követelnek, ugyanis már hat éve készülnek a kontinensviadalra, és megítélésük szerint a jelenlegi helyzetben is képesek megrendezni a találkozókat, ám a koronavírus-járvány miatt most szurkolók nélkül. Baszkföld a Covid által talán leginkább sújtott régió Spanyolországban. A spanyol szövetség a múlt héten közölte, hogy Bilbao helyére Sevilla ugorhatna be.
Az UEFA azt szeretné, ha minden helyszínen – akár korlátozott létszámban – jelen lehetnének szurkolók, de ha nem lehetséges, az nem jár automatikusan a rendezési jog elvesztésével. A többi kilenc társrendező már az első, április 7-ei határidőig jelezte, hogy az adott helyszíneken mennyi nézőt szándékozik beengedni, közülük egyedül Budapest vállalta a telt házas rendezést.
A német szövetség azt szerette volna, hogy a lelátó egyötödét tölthessék meg szurkolók, ehhez azonban nem kapta meg a szükséges politikai támogatást. Münchenben a magyar válogatott is pályára lépne, ugyanis a németek ott fogadják mindhárom csoportellenfelüket, így a címvédő portugál és a világbajnok francia válogatottat is.
A kontinensviadalt június 11-e és július 11-e között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban és Glasgow-ban rendezik, a házigazda szerepét most Bilbao nem vállalta. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére