Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Belgium drámai meccsen verte meg Japánt

Nagy Gábor

2018.07.02. 21:55

Hétfõn este Belgium és Japán csapott össze Rosztov-na-Donu városában.

A két ország válogatottja eddig öt mérkőzést játszott egymással. Japán kettőt nyert, volt még két döntetlen, és csak egyetlenegy belga siker – ez is 2017 novemberében történt. Bár a belgák egyértelműen esélyesként léptek pályára, nem volt szabad amellett elmenni, hogy az eddigi vb-ken 11-szer játszottak a kieséses szakaszban, ebből nyolcat elvesztettek, ráadásul az összes meccsen kaptak gólt. Japán – az egyetlen állva maradt ázsiai csapat – nyolcaddöntős szereplése pedig eleve meglepetésnek számított, és az esélytelenek nyugalmával léphettek ma a pályára.

Eddigi mérlegek a vébén:

A belgák százszázalékosan fejezték be a csoportkört. Panamát, Tunéziát és Angliát győzték le.

Japán nem volt túl meggyőző az oroszországi torna eddigi mérkőzésein. Bár Kolumbiát – szinte meglepetésként – legyűrték, s bár Szenegál ellen kétszer álltak fel hátrányból, az utolsó, lengyelek elleni mérkőzésükön antifocit mutattak be. De ez is elég volt ahhoz, hogy a focivébék történetében először kevesebb sárga lapjuknak köszönhetően jutottak tovább, csak a fair playjel előzték Szenegált.

A mérkőzés:

Míg az első félidő legelején a szamurájok meglepően harcias felfogásban játszottak, addig a játékrész második felére már érezhetően a belgák átvették az irányítást a mérkőzésen.

Nagyobb helyzetek Romelu Lukaku előtt adódtak, Japán pedig Inui Takasi veszélyes fejesével hozta a frászt a belga védelemre. Igaz, a félidő vége felé Thibaut Courtois bakija is majdnem összehozta a vezetést a japánoknak.

A második játékrész elején egy belga védelmi hibának köszönhetően Japán megszerezte a vezetést. Haragucsi Genki góljára senki sem számított. Nem sokkal később (52. percben) jött az újabb meglepetés: Inui Takasi szédítő góljával megduplázták a szamurájok az előnyüket.

Tíz perc kellett ahhoz, hogy a belgák felébredjenek, hiszen a 62. percben Lukaku fejesével majdnem szépítettek. Hat perc múlva ismét belga helyzet, de a japán védő, Josida Maja közbelépett, egy perc múlva azonban már összejött a szépítés a belgáknak. Jan Vertonghen fejelt a japánok kapujába – szerencsés találat volt, az biztos.

Ezután hihetetlen nyomás alá helyezték a belgák a japánok védelmét. Nem sokkal később jött is az egyenlítés: Marouane Fellaini fejesével 2–2 lett az állás.

De Japánt sem kellett félteni. Keiszuke Honda beállításával, helyzetével a szamurájok is veszélyeztettek. Emellett pedig hősiesen védték a saját kapujukat. A 86. percben például Kavasima Eidzsi védett hatalmasat. A hosszabbításban pedig Honda veszélyeztetett egy óriási szabadrúgással.

De a meccset a hosszabbítás utolsó percében Nacer Chadli döntötte el. Hihetetlen dráma.

Belgium–Japán: 3–2
Belgium jutott a legjobb nyolc közé, ahol majd a brazilokkal fognak játszani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére