Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnokot avathatnak az NB I-ben

Pörge Béla

2018.05.27. 12:00

Vasárnap a 32. fordulóban eldõlhet a bajnoki cím, a dobogó és a kiesés sorsa, de az is lehet, hogy minden kérdés nyitott marad.

Az NB I. a legizgalmasabb bajnokság a világon, az utolsó előtti fordulóban konkrétan minden meccsnek van tétje: vagy a bajnoki cím, vagy a nemzetközi kupa, vagy a kiesés. Izgalom lesz bőven, reméljük jó játék és néző is!

A bajnoki címről újra a Videoton és a Honvéd összecsapása dönthet, most is telt ház előtt. Idén viszont Felcsúton lesz a meccs, és nem igazi aranycsata. A képlet egyszerű, ha nyer a Videoton, akkor már most bajnok lesz, ha viszont a Honvéd pontot szerez, akkor a Fradi eredményétől függ, hogy eldől-e a bajnokság ebben a fordulóban. A Honvéd jelenleg a harmadik, és ha nyer, adott esetben elképzelhető, hogy már nem is csúszhat le a dobogóról, így biztosan nem feltartott kézzel mennek majd ki a pályára a játékosok.

A Ferencvárosnak sem lesz könnyű dolga, azt a Diósgyőrt fogadják, amelyik élet-halál harcot vív. A Fradinak több pontot kell szerezni a Videotonnál, csak így marad esélye az utolsó fordulóra. A Diósgyőrnek minden pont sokat érne, az utolsó fordulóban a Videotont fogadják, így az sem mindegy nekik, hogy a Vidi számára lesz-e akkor még tétje a mérkőzésnek.

A Debrecen a Felcsútot fogadja, matematikailag még mindkét együttes lehet harmadik, de erre inkább a hazaiaknak van esélye. Ha nyer a Loki, akkor a bronzérem sorsa biztosan az utolsó fordulóban dől el, az persze a többi meccstől függ, hogy mely csapatok között.

Ám Mezőkövesd–Újpest-találkozó eredménye is számít. Az Újpest a kupagyőzelem után nyilván kevésbé lesz motivált, de egy érem megszerzése a kupa mellé jól mutatna. A Mezőkövesd az előző fordulóban lényegében bennmaradt, de a tutihoz kellene még nekik egy pont. Ettől a meccstől is függ, hogy az utolsó fordulóban sorra kerülő Újpest–Debrecen-találkozó bronzcsata lesz-e vagy sem.

Nem hangzik ugyan NB I-es párosításnak, de fontos mérkőzés lesz a Paks–Balmazújváros. A Balmaz az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, de ha alulmarad Pakson, csak a csodában bízhat. A Paks még lehet harmadik, és nyilván nagy dicsőség lenne számukra újra a nemzetközi kupában indulni, így nekik sem mindegy az eredmény.

A Vasas–Haladás igazi hatpontos meccs, bár a Haladásnak a döntetlen is kiváló eredmény lenne. A Vasas utolsó, egy győzelemmel viszont akár ki is jöhet a kiesőzónából, ráadásul egy pontra közelítené meg a Haladást. A Halinak egy pont szinte biztosan elég a bennmaradáshoz, bár csak akkor dőlhetnének hátra, ha nyernének Újpesten.

A 32. forduló mérkőzéseit – a megszokottól eltérően – vasárnap rendezik, zömmel 17 órától. Az FTC–DVTK 17:30-kor, a Videoton–Honvéd 19:30-kor kezdődik, ez lesz a két tévés meccs.

Vasárnap teljes fordulót rendeznek az NB II-ben is, a másodosztály és a harmadosztály eredményeit és beharangozóját a Pörge szurkol Facebook-oldalon olvashatod!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére