Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnokok Ligája: Xavi friss levegőt fújhat a Camp Nou-ba

888.hu, MTI

2021.11.23. 14:50

Büszkévé teszi a Bajnokok Ligájában is a Barcelona-szurkolókat a beiktatásán mondottaknak megfelelően az új vezetőedző, Xavi, vagy várni kell még egy keveset a nagy feltámadásra? A klubikon a hét végén 1-0-s győzelemre vezette csapatát az Espanollal szemben, de ma este a portugál Benfica ellen azért több kell majd. Még egy nagy kérdés: mire megy a napokban menesztett Gunnar Solskjaer után egyelőre trénergondokkal küzdő Manchester United a Villarreallal?

 

A helyzet a H csoportban egyértelmű, a Chelsea–Juventus meccs tétje a csoportelsőség, a londoniak nyilván revánsot vennének az éllovas Juventuson a torinói vereségük miatt. Annál is inkább, mert a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató angol címvédő 2009 óta nem tudta megverni a Juvét.

Van egy biztos pont a Unitednél: Cristiano Ronaldo, aki bárhová megy, mindig a legjobb gólszerző. Sok játékosunk van, aki gólokat tud szerezni, de pillanatnyilag nem találjuk őket”

– hízelgett a nyáron Manchesterbe visszatért Ronaldónak Massimiliano Allegri, a torinóiak mestere.

Nagyobb izgalmak elé néznek a Barcelona szurkolói. A klub félistene, játékosként oly sok mérkőzés hőse, végre Xavi ül az együttes kispadján. A Camp Nou-ban ugyan még a Benficának sem szabadna zavarba hozni a hazaiakat, de a katalán gárda közelmúltja – és a Benfica otthonában elszenvedett 3-0-s vereség – ismeretében még Xavi dirigálásával is nehéz biztosra menni. Biztató jel, hogy a portugálok még soha nem tudtak nyerni Barcelonában. A győzelem a csoport második, továbbjutást érő helyét jelentené Jordi Albáéknak. Az utolsó körben a Benfica a Dinamo Kijevet fogadja, míg a Barca a már továbbjutott Bayern Münchenhez látogat.

Az edzőváltás közben lévő, ideiglenesen Michael Carrick által irányított Manchester United a Villarreal vendége lesz, míg az Atalanta a svájci Young Boyshoz utazik. A másik csoportban Lille–Salzburg és Sevilla–Wolfsburg találkozót rendeznek.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló: Dinamo Kijev–Bayern München, Villarreal–Manchester United (mindkettő 18.45). Barcelona–Benfica, Young Boys–Atalanta, Lille–Salzburg, Sevilla–Wolfsburg, Chelsea–Juventus, Malmö–Zenit (mind 21.00)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére