Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnokok Ligája – Újabb manchesteri álmot döntene romba az Atlético

Jánosy Károly

2022.04.05. 12:20

Az egyik manchesteri gigászt, a Unitedet már elintézte a Bajnokok Ligájában az Atlético Madrid, most a másik, a City következik. Igaz, Sterlingék ellen azért nehezebb dolguk lesz a madridiaknak, még annak ismeretében is, hogy Pep Guardiola csapata értékes pontokat hagyott veszendőben az angol bajnokságban. A mai másik negyeddöntőben: Benfica–Liverpool, melyen a hazai pálya előnyét élvező portugálokkal szemben a Pool az abszolút favorit.

 

Joao Felix, az Atlético mesterlövésze EPA/Ballesteros

 

A Manchester City még nem találkozott az Atléticóval, ám érdekes, hogy a csapat spanyol riválissal szemben otthon a legutóbbi négy meccsén veretlen maradt, és háromszor győzött. A manchesteriek hazai pályán tarolnak, sorozatban 18 hazai BL-találkozón nem kaptak ki, és 16-szor jobbak voltak az ellenfélnél. A hét végén afféle kötelező házi feladatként a Burnley-t verték 2–0-ra.

Az Atlético Madrid sem panaszkodhat, elég jó formában érkezik az angolokhoz, hiszen hat tétmérkőzés óta tartó győzelmi sorozata van, szombaton a spanyol bajnokságban az Alavést intézte el 4–1-re. A BL-ben pedig idén két döntetlen és három vereség mellett háromszor nyert – mindahányszor vendégként. Az UEFA honlapjának esélylatolgatása szerint egyébként a City sikerének 76 százalékos a valószínűsége, az Atléticóénak 18% és 6 százalék a döntetlen.

A spanyol Marca a madridiak ifjú sztárját, a nyolc meccsen hét gólt szerző Joao Félixet magasztalja. A spanyol napilap a címlapon eképpen buzdítja a 22 éves csatárt:

Menj ki a pályára és tedd a dolgod!”

 

„A Citynek rendkívüli játékosai vannak, jobbak, mint a mieink, pontos, precíz futballt játszanak, és minden területen jól teszik a dolgokat. Sokat kell javulnunk a mérkőzésre.” – nyilatkozta Diego Simeone, az Atlético edzője.

 

A másik ma esti meccs kevesebb izgalmat tartogat, annál is inkább, mert kevesen gondolták, hogy az előző fordulóban a portugál csapat kiejti az Ajaxot. A Liverpool továbbjutása talán már az első összecsapáson eldőlhet. A portugál és az angol együttes tízszer találkozott az európai kupaporondon, a Liverpool hatszor, a Benfica négyszer nyert. Legutóbb az Európa-liga 2009–10-es kiírásának negyeddöntőjében ütköztek meg, ahol a Benfica hiába győzött otthon 2–1-re, a liverpooli visszavágót 4–1-re elbukta.

Mellesleg a Benficával kapcsolatban – a tragikusan fiatalon elhunyt Fehér Miklós mellett – mindig előjön a gárda hajdani magyar edzője, Guttmann Béla, aki két BEK-serleghez (1961, 1962) segítette a portugál bajnokot, ám 1962-ben mégis megváltak tőle. A legenda szerint miután Guttmann fizetésemelési igényét elutasították, megátkozta a csapatot, hogy 100 évig nem nyer nagy nemzetközi kupát. S azóta tényleg nem nyert. S még egy magyar érdekeltség: a meccsen a nagykárolyi Kovács István fújja a sípot.

 

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Manchester City–Atlético Madrid 21:00 (M4 Sport), Benfica–Liverpool 21:00 (Sport1)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére