Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnokok Ligája – Nagy a tülekedés a Liverpool mögött az egyetlen kiadó helyért

Jánosy Károly

2021.12.07. 15:20

Az Atlético Madrid, a Milan vagy a Porto lép tovább a nyolcaddöntőbe? Ez az egyetlen kérdés a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének mai zárófordulójában. A B csoportban kényelmesen hátradőlve várhatja az estét a már továbbjutott Liverpool, amely aligha a legerősebb összeállításban lép pályára a Milan otthonában.

 

A Pool mellett már páholyban van a ma este pályára lépők közül a Paris SG, a Manchester City, az Ajax, a Sporting, a Real Madrid és az Inter, azaz négyből három csoportban már a csoportelsőség kérdése is eldőlt. Az elmúlt idényben bajnokságot nyert Atlético szenved a BL-ben, mindenképpen meg kell vernie idegenben a Portót. Bár még ez is kevés az üdvösséghez, hiszen a Milannak nem lenne szabad legyőznie a már csoportelső és ezért vélhetően több sztárját is pihentető Liverpoolt.

„Ismerem a játékosaimat, és ezért bízok a csapatomban. Tudom, hogy nagyon fontos meccs előtt állunk, ráadásul a Porto a portugál bajnokság éllovasa. Rendkívüli csapat, jó a védekezésben, és remek munkát végeznek a középpályásai” – nyilatkozta az UEFA honlapjának Diego Simeone, az Atlético trénere.

A Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig hazai pályán a biztos csoportelső Manchester City ellen harcolhatja ki az Európa-ligás folytatást érő harmadik helyet. Ehhez ugyanannyi pontot kell szereznie, mint a Paris Saint-Germain vendégeként szereplő Brugge-nek. A lipcseieket a hétvégén menesztett vezetőedző, Jesse Marsch helyett ideiglenesen Achim Beierlorzer dirigálja. Német sajtóhírek szerint a BL-címvédő Chelsea-t irányító Thomas Tuchel mellett dolgozó Lőw Zsolt is esélyes az RB Leipzig kispadjára.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló:
A csoport: Paris SG–Brugge (18.45), RB Leipzig–Manchester City (18.45)
B csoport: Milan–Liverpool (21.00), Porto–Atlético Madrid (21.00)
C csoport: Dortmund–Besiktas (21.00), Ajax–Sporting (21.00)
D csoport: Real Madrid–Inter (21.00), Sahtar–Sheriff Tiraspol (21.00)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére