Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnokok Ligája: Minden vagy semmi alapon érkezik a Manchester City Madridba

Filipp Dávid

2020.02.26. 12:12

Döntőnek beillő párosítással folytatódik ma a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntője, hiszen a Real Madrid látja vendégül a Manchester City csapatát. A játéknap másik mérkőzésén a Lyon fogadja a Juventus együttesét.

Real Madrid–Manchester City (21 óra, M4 Sport)

A két sztárcsapat a BL-ben eddig négyszer találkozott egymással: a Real Madrid házigazdaként 3-2-re és 1-0-ra tudott nyerni, manchesteri pályaválasztással pedig kétszer is döntetlennel (1-1, 0-0) zárult a találkozó.

A két csapat formáját illetően kiegyenlített találkozóra számíthatunk. Zinedine Zidane együttese az elmúlt négy meccsükből mindössze egyet tudott megnyerni, ez azonban igaz Pep Guardioláékra is. Spanyol csapat ellen a Manchester City még egyszer sem tudott továbbjutni a kieséses szakaszban: egy továbbjutás mellett négyszer búcsúzott. A Real Madrid viszont az angol csapatok ellen jól szerepel a kieséses szakaszban: 8-szor örülhettek, 4-szer kiestek.

Ami a kereteket illeti: a hazaiaknál ott lesz Gareth Bale és Luka Jovics is, akik kihagyták a hétvégi, Levanta elleni bajnokit, azonban Eden Hazard, Nacho, Rodrygo, Brahim Díaz és James Rodríguez neve nem szerepel a listán. A vendégeknél viszont nincs jelentős hiányzó.

A Manchester City ráadásul abból is meríthet egy kis plusz motivációt, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség a pénzügyi fair play súlyos megsértése miatt kitiltotta a nemzetközi kupaporondról két szezonra, tehát ha idén nem emelik a magasba a BL-trófeát Sergio Agüeróék, akkor egyhamar nem is fogják.

(MTI/EPA/Juan Carlos Hidalgo)

 

Lyon–Juventus (21 óra, Spíler 2 TV)

Az olasz együttes és a Lyon eddig négyszer találkozott egymással, előbbi háromszor nyert egygólos különbséggel, legutóbbi összecsapásukon, 2016 őszén Torinóban végeztek 1-1-re.

Ami a csapatok formáját illeti: a hazaiak az elmúlt négy meccsükből kétszer tudtak győzni egy döntetlen és egy vereség mellett, ami viszont érdekes, hogy a Juventus is hasonló mérleggel érkezik a találkozóra. A rutin azonban egyértelműen az olaszok mellett szól: francia ellenféllel szemben a Juve a legutóbbi nyolc mérkőzésen nem szenvedett vereséget – hat győzelem és két döntetlen a mutatója –, a BL-nyolcaddöntős párharcai közül pedig hetet megnyert és csak hármat bukott el.

Tovább nehezíti a Lyon esélyeit, hogy Cristiano Ronaldo kifejezetten szeret francia ellenfél ellen játszani és gólt rúgni. A statisztikák szerint az ötszörös aranylabdás portugál támadó 22 meccsen 12-szer tudott eredményes lenni Ligue 1-ból érkező ellenféllel szemben, csak a német és olasz kluboknak köszönt be többször.

MTI/EPA/Friedemann Vogel

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére