Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnokok Ligája – Már a pályákra is beszűrődik a harci zaj

Jánosy Károly

2022.03.08. 16:40

A labdarúgó Bajnokok Ligájában is puskaporos a levegő. Az RB Salzburg ellen készülő Bayern München lengyel csatára, Robert Lewandowski megszakította az együttműködést a Huawei-jel. Az indok: a kínai óriáscég segíti az oroszok ukrajnai invázióját. A Liverpool nyugodtan várja ma este az Intert, az első meccsen 2-0-ra nyert.

Nemhiába mondogatják – igaz, egészen más összefüggésben –, hogy a futball több, mint játék. A pályákra is behallatszanak a harci zajok. Vagy újabban az, hogy a Huawei, a világ egyik vezető távközlési technológiai vállalata segít Vlagyimir Putyinnak az orosz internethálózat stabilizálásában, miután az Ukrajna ellen vívott háború miatt hackercsoportok támadták meg. Egy kínai híroldalon megjelent, de később törölt írás szerint a Huawei kutatóközpontjait arra használja, hogy 50 ezer műszaki szakértőt képezzen ki Oroszországnak.

A Huawei CBG Polska sajnálja, hogy véget ért a Robert Lewandowskival kötött szerződés. Nagyra értékeljük hosszú távú együttműködésünket, és sok sikert kívánunk neki a jövőben”

– olvasható a cég közleményében.

Tomasz Zawiślak, a müncheni csatár ügynöke elárulta, hogy a szponzori szerződést felbontását Lewandowski kezdeményezte. A szakítás nyilván nem befolyásolja a Bayern szereplését, a BL-nyolcaddöntő első meccse 1–1 lett, a müncheni visszavágón azonban nem sok esélyt adnak a Salzburgnak. Még úgy sem, hogy a hét végén a bajorok némi meglepetésre csak 1–1-et játszottak a Leverkusennel.

Egyértelmű, hogy ki a favorit, ennek ellenére magabiztosak vagyunk, nincs vesztenivalónk”

– nyilatkozta az UEFA honlapjának Matthias Jaissle, a Salzburg mestere.

 

Ha nem is kényelmes cicázgatás vár a Liverpoolra, azért nem kell szétszaggatnia az istrángot. Kétgólos előnye birtokában nyugodtan várhatja az Intert, annál is inkább, mert december 28-a óta nem kapott ki. A Liverpool az angol bajnokságban is remekel, és aligha dobja fel az olaszokat az a tény, hogy eddig a Pool szerezte a legtöbb gólt (71) az idén. Az Inter reményeit legfeljebb az táplálhatja, hogy pénteken 5-0-ra verte a sereghajtó Salernitánát.

 

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, visszavágó: Bayern München – RB Salzburg, Liverpool – Inter (mindkettő 21:00).

Robert Lewandowski ukrán nemzeti színű karszalagjával foglal állást EPA/RONALD WITTEK

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére