Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnokok Ligája – Madridban tette fel a térképre a Dnyeszter menti szakadár államot a Sheriff

Jánosy Károly

2021.09.29. 17:30

A tegnapi Bajnokok Ligája-csoportkör beharangozójában azt feszegettük, mire lesz képes a Sheriff Tiraspol Madridban. Nos, a moldáv, azaz transzisztriai fák spanyol földön is az égig nőttek. Az alig 12 millió eurót (4,3 milliárd forint) érő csapat 2-1-re verte a majd 800 milliót (287 milliárd forint) kóstáló Real Madridot. A futballban is vannak még csodák.

A legvisszafogottabb tudósítások szerint berúgta a Real Madrid ajtaját a tiraspoli Sheriff. Nyilvánvaló, hogy ez volt a legnagyobb meglepetés a Bajnokok Ligája elmúlt egy évtizedében. A Gracenote adatelemző vállalkozás kimutatása szerint a vendégcsapatnak mindössze 1,4 százalék esélye volt a győzelemre a 13-szoros BL-győztes spanyolok ellen. S ha hozzátesszük, hogy a fogadóirodák is annyira biztosra vették a hazai sikert, hogy 1 euróra mindössze 1,09-ot fizettek volna, míg a Sheriff győzeleméért 17-szeres pénzt fizettek. A statisztikák szerint a legnagyobb meglepetéseket tartalmazó lista élén eddig a skót Celtic állt, amely 2012 novemberében 2-1-re verte a Barcelonát.

Nekik minden jól alakult, számunkra meg minden rosszul” – adott semmitmondó magyarázatot a vereségre Carlo Ancelotti, a királyi gárda mestere. „Nagy odaadással játszottunk, de az apró részletek miatt veszítettünk. A csapat jól futballozott, viszont lehettünk volna élesebbek néhány területen, ugyanakkor ezzel együtt is nehéz megmagyarázni a történteket.”

„A Sheriff lelőtte Sahtart és a Real Madridot is” – adta hírül a helyi Novosztyi online felületén. Egy el nem ismert ország klubja – Tiraspol a szakadár Dnyeszteren Túli Köztársaság fővárosa – verte meg a Realt! „A Sheriff máris több pontot szerezett két meccs után, mint tavaly az egész BL-csoportkörben a három orosz óriás, a Zenit, a Szpartak és a Lokomotiv Moszkva.

Nos, ma este az alábecsült Sheriff példájából meríthetnek erőt a BL-ben az esélytelenebbnek tartott csapatok.

A mai BL-program:
E csoport: Bayern München–Dinamo Kijev 21.00, Benfica–Barcelona 21.00
F csoport: Atalanta–Young Boys 18.45, Manchester United–Villarreal 21.00
G csoport: Salzburg–Lille 21.00, Wolfsburg–Sevilla 21.00
H csoport: Zenit–Malmö 18.45, Juventus–Chelsea 21.00

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére