Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnokok Ligája – Életmentő lehet egy kijevi győzelem a Barcelonának

888.hu

2021.11.02. 17:00

Három csapat már a nyolcaddöntőbe jutásért játszhat a Bajnokok Ligájában: a Bayern München, a Juventus és a Salzburg szinte páholyban érezheti magát egy győztes meccs után. A Barcelonának azonban a lét, azaz a továbbjutás a tét. A katalánokkal legutóbb 1998-ban esett meg az a csúfság, hogy már a csoportkörben elbúcsúztak.

A Bayernre nem vár igazán megterhelő feladat, a Benfica még soha nem nyert ellene, és két hete 4-0-ra kiütötte a portugál együttest. Ráadásul valószínűleg újra a kispadra ülhet a koronavírus-fertőzésen átesett Julian Nagelsmann vezetőedző. A Barcelona azonban nehéz napokat él át, a múlt héten menesztették Ronald Koeman vezetőedzőt, a helyét – ideiglenesen – a korábban a tartalékgárdát irányító Sergi Barjuán vette át. Kijevben győzniük kellene, hiszen egy vereség akár a búcsút is jelentheti számukra. A csoportjában jelenleg a harmadik helyen szerénykedő katalán csapat legutóbb 1998-ban búcsúzott a BL-csoportkörből.

„Biztos vagyok benne, hogy néhány változtatással újra jó eredményeket érhetünk el, és megindulunk felfelé” – nyilatkozta Eric García, a Barca védője. „A csapat mentálisan jó formában van, motiváltak vagyunk, és meg akarjuk fordítani a dolgok állását. Kijövünk a gödörből.”

Az optimista nyilatkozatnak némileg ellenmond, hogy több hiányzó van az együttesben, Pique és Martin Braithwaite mellett Sergio Agüero sem játszhat. Az Alaves elleni hétvégi bajnokin mellkasfájdalmakra panaszkodott, később kiderült, hogy szívritmuszavar miatt legalább három hónapig nem játszhat.

„Nem hiszem, hogy különösebb motivációra lenne szükségük a játékosaimnak” – nyilatkozta Mircea Lucescu, a kijeviek mestere. „A Barcelona az mindig Barcelona, annak ellenére, hogy ezúttal néhány komoly erőt képviselő futballistája nélkül áll majd fel. Minden játékosa kitűnő, de a Dinamónak is vannak jó játékosai, szóval majd meglátjuk.”

Mindenesetre a megtépázott hírnevű és anyagi hátterű Barcának komoly veszteséget is jelent az esetleges korai búcsú, 9,6 millió eurót (3,5 milliárd forint) bukik.

A H csoportban a Juventus – amely még gólt sem kapott – a Zenit ellen biztosíthatja nyolcaddöntős helyét. Ha a Juve győz, nagy szívességet tesz a címvédő Chelsea-nek is, amely ezúttal a pont nélküli, még gólt sem szerzett Malmöben szerepel.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló: Wolfsburg–Salzburg, Malmö–Chelsea (mindkettő 18.45), Dinamo Kijev–Barcelona, Bayern München–Benfica, Villarreal–Young Boys, Atalanta–Manchester United, Sevilla–Lille, Juventus–Zenit (mind 21.00)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére