Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnokok Ligája: egymás ellen harcolnak a futballforradalmárok

Jánosy Károly

2021.04.27. 16:30

A ma esti csemegének számító Real Madrid–Chelsea Bajnokok Ligája-elődöntőnek pikáns ízt kölcsönöz, hogy a vihart kavart, ám egyelőre hamvába holt Európai Szuperliga bejelentése óta először találkozik a BL-ben két szakadár elitklub. Igaz, a játékosoknak aligha a rövid életű európai futballforradalmon jár majd az eszük a pályán.

 

Érdemes azt is megemlíteni, hogy a Real belga kapusa, Thibaut Courtois Londonból érkezett Madridba, akárcsak honfitársa, Eden Hazard. Mateo Kovačić éppen ezzel ellentétes utat járt be, a horvát középpályás a spanyol fővárosból igazolt az angolba. Kovačić azonban sérülése miatt nem játszhat este. A legújabb átigazolási hír pedig arról szól, hogy a Chelsea a Real védőjére, a 28 éves Raphaël Varane-ra vetett szemet, akinek 2022 nyarán jár le madridi szerződése.

Egy biztos, két jó formában lévő együttes csap össze. Egyesek szerint a királyi gárda most inkább a BL-re koncentrál, ezért játszott csak 0-0-t a hét végén a Betisszel. A Thomas Tuchel vezetőedző – és hűséges segítője, Lőw Zsolt – által dirigált londoniak főpróbája jobban sikerült, a hétvégén 1-0-ra verték a West Hamet, s ezzel idegenbeli veretlenségi sorozatuk január 19-e óta tart, 10 tétmeccsen nem találtak legyőzőre. Zinédine Zidane csapata kilenc hazai mérkőzést vívott meg veretlenül.

A Chelsea-nek eddig nem sok babér termett a Real ellenében, csak egyszer, 1998-ban verte meg, az Európai Szuperkupáért kiírt találkozón, 1-0-ra. Ezenkívül kétszer találkoztak, 2013-ban 3-1-re, 2016-ban pedig 3-2-re győzött a Madrid.

„A Chelsea is olyan csapat, amely nagyon jól szerepel, és megérdemli, hogy az elődöntőben játszhasson, akárcsak mi” – nyilatkozta az UEFA honlapjának Zinédine Zidane, a spanyol klub mestere. „Kemény meccsre számítok, a Chelsea ezen a szinten is rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Vannak ugyan nehézségeink – kinek nincsenek? –, de a pályán mindenki a legtöbbet hozza majd ki magából.

„Nincsenek különleges elvárásaink a meccsel kapcsolatban, most is a legmagasabb szintű futballt kell bemutatnunk” – mondta Thomas Tuchel, a Chelsea menedzsere. „Kemény és fontos mérkőzéseink voltak, ezért úgy érezzük, eljött a megfelelő pillanat, hogy hasznosítsuk korábbi tapasztalatainkat. Nagyon éhesek vagyunk a sikerre.”

A Tuchel munkáját segítő Lőw Zsolt az M1 aktuális csatornának adott múlt heti interjújában kiemelte, hogy a védelem összeállításának és hatékonyságának javítása volt az egyik első feladatuk. A magyar szakember szerint fel tudják venni a versenyt a Real Madriddal.
„Nagyszerű játékoskerettel és kiváló edzővel rendelkezik a Real, de bízunk benne, hogy méltó ellenfele leszünk, és továbbjutunk” – nyilatkozta Lőw.

A Real Madrid–Chelsea párharc ma 21 órakor kezdődő első mérkőzését az M4 Sport élőben közvetíti. A visszavágó jövő szerdán lesz, Londonban.

 

Vinícius a brazil titokról nyilatkozott

Hosszabb interjú jelent meg az uefa.com oldalon Vinícius Juniorral. A Real 20 éves brazil csatára elmondta, hogy négyéves korában az utcán kezdte futballistakarrierjét, s annyira élvezte a játékot, hogy sokszor ebédelni sem ment haza.

„Sokan mondogatják, hogy a brazilok milyen jók, szerintem azért, mert fiatalon sokat játszunk kis pályán, az utcán, és mindig tapasztaltabb játékosokkal” – mondta Vinícius, aki azt is elárulta, kissé magányos volt, amikor 18 évesen Madridba érkezett. „Itt azonban ifjúkori hőseimmel focizhattam, azokkal, akiket eddig csak a tévében láthattam. Most már én is a futball-videójátékok egyik főszereplője vagyok.”

A fiatal csatár sokat tanul Zinédine Zidane mestertől, aki mindent megtesz azért, hogy jól érezzék magunkat, nemcsak a pályán, hanem otthon is, mert sokat kérdez a családról. Nagyon sok önbizalmat ad.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére