Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnokok Ligája – A statisztika a Chelsea, a realitás inkább a Real Madrid sikerét ígéri

MTI

2022.04.06. 12:40

Ma lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntő rangadója, a címvédő Chelsea és a 13 elsőségével rekorder Real Madrid párharcának első felvonása. A londoni gárda esélyeit jócskán csökkenti, hogy az orosz-ukrán háború miatt visszavonulásra késztetették a csapat tulajdonosát, Roman Abramovicsot, az anyagi alapok megingása kihatással van a teljesítményre is, a hét végén az újonc Brentford 4–1-re elintézte a londoniakat.

 

Vajon ünnepelhet a Chelsea?MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

 

A két csapat tavaly az elődöntőben találkozott egymással, akkor a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató londoni együttes a spanyol fővárosban 1–1-es döntetlent ért el, majd a Stamford Bridge-i visszavágón 2–0-ra nyert, ezzel továbbjutott. Idén a 16 között mindkét gárda francia riválist búcsúztatott, a Real Madrid a Paris Saint-Germain, a Chelsea pedig a Lille ellen járt sikerrel. A két együttes eddig mindössze öt alkalommal találkozott egymással a nemzetközi a kupaporondon, a Chelsea pedig veretlen ezeken a találkozókon. Szóval a statisztika és a hazai pálya a londoniak sikerét ígéri. Más nem nagyon.

A Chelsea a Stamford Bridge-en a legutóbbi hat meccsét megnyerte, ráadásul ezeken gólt sem kapott, ebben természetesen nagy szerepe van a kapus Edouard Mendynek, aki az előző idényben 12 fellépésén kilenc, a mostaniban pedig hétből öt mérkőzésen nyújtott hibátlan teljesítményt.
Pikáns ízt kölcsönöz a meccsnek, hogy a Real Madridot irányító Carlo Ancelotti 2009 és 2011 között ült a Chelsea kispadján, amellyel bajnoki címet és FA Kupát nyert. Ezúttal azonban valószínűleg nem lesz ott a meccsen koronavírus-fertőzése miatt. Az olasz szakember egyik tesztje a múlt héten lett pozitív, így nem is utazott el kedden Londonba. Ancelottinak még van némi esélye arra, hogy ott legyen csapatával a Chelsea stadionjában, ha időben negatív tesztet tud szolgáltatni.

„Nagy edző, óriási egyéniség. Jó lenne, ha egy ilyen meccsen ott lehetne az oldalvonal mellett.” – jegyezte meg a londoniakat irányító Thomas Tuchel.
Tuchel, a Chelsea jelenlegi szakvezetője még soha sem kapott ki spanyol csapattól, négy győzelem és öt döntetlen a mérlege.

A másik mai összecsapáson a 2020-as győztes Bayern München a Villarreal otthonába látogat. A Bundesligában sorozatban a tizedik elsőségükre hajtó, remek formában futballozó müncheniek esélyesként várják a párharcot, még úgy is, hogy az előző körből az Európa-liga-címvédő spanyol gárda a Juventus 3–0-s idegenbeli lelépésével jutott tovább a negyeddöntőbe, ahol 2009 óta először szerepel.

 

Bajnokok Ligája negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Chelsea–Real Madrid 21:00 (M4 Sport), Villarreal–Bayern München 21:00 (Sport 2)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére