Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ilyen meccseket a legnehezebb megnyerni

Pörge Béla

2019.06.08. 08:58

A magyar labdarúgó-válogatott Azerbajdzsánban folytatja az Eb-selejtezőket.

Emlékezetesen kezdődött Magyarország számára az idei selejtezősorozat: előbb kikaptunk Szlovákiában, majd hatalmas bravúrt bemutatva megvertük hazai pályán a vb-ezüstérmes horvátokat. A csoport állása alapján még bármi lehet (Magyarország, Horvátország, Szlovákia és Wales eddig egyaránt három pontot gyűjtött), így minden pontnak nagy jelentősége van.

A magyar válogatott játékosai a Magyarország – Horvátország labdarúgó-Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés végén a Groupama Arénában 2019. március 24-én | Fotó: MTI

Azerbajdzsán papíron a csoport leggyengébb csapata. A világranglistán jóval a mieink mögött állnak, esélyük a kijutásra szinte nulla. Ennek ellenére Horvátországban közel álltak a bravúrhoz, épphogy alulmaradtak. A magyar válogatottnak biztosan nem lesz könnyű dolga, igaz, ezt az előzetes nyilatkozatok alapján nem is várja senki.

Nyerni kell, de szögezzük le: az utóbbi évek tapasztalatai alapján a magyar válogatott senki ellen sem esélyes idegenben.

Hazai pályán egészen jól működnek a dolgok, a kötelezőket szinte mindig sikerül hozni, sőt, olykor meglepetésgyőzelmek is összejönnek. Idegenben viszont évek óta siralmas a csapat. Ezen kellene most változtatni!

Az ilyen „kötelező” győzelmek rettenetesen nehéz feladatot jelentenek, ám a horvátok elleni siker csak akkor ér valamit, ha sikerül szombaton Bakuban nyerni. Utána lehet azzal is foglalkozni, hogy kedden a világsztárokkal felálló Wales ellen kell pályára lépnie a magyar nemzeti tizenegynek.

Papíron a magyar csapat az esélyesebb, akár a fogadóirodák oddsai, akár a keretek értéke alapján – számos alkalommal láttuk viszont, hogy ez önmagában nem sokat jelent. Az már talán biztatóbb, hogy a válogatottnak volt ideje együtt készülni, és ugyan vannak sérültek, az alapemberek Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére állnak.

Bár nehéz időjárási körülményekre kell készülni, illetve az utazás sem volt rövid, ezeket a dolgokat a profi focistáknak ki kell zárniuk, a pályán maximális koncentrációval kell játszaniuk. Ha ez sikerül, akkor meg kell lennie a három pontnak!

A mérkőzés szombaton 18:00-kor kezdődik, a találkozót az M4 élőben közvetíti.

Rossi az alábbi 27 fős keretből állíthatja össze a kezdőt az azeriek ellen:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Bp. Honvéd, a nyártól Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Lipcse), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)

Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas City), Bese Barnabás (Le Havre AC), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Lipcse), Pávkovics Bence (Debreceni VSC), Vinícius (Mol Vidi FC)

Középpályások: Holman Dávid (Pozsonyi Slovan), Kalmár Zsolt (FC DAC 1904), Kleinheisler László (NK Eszék), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)

Csatárok: Dzsudzsák Balázs (Al-Ittihad Kalba), Holender Filip (Bp. Honvéd, a nyártól FC Lugano), Nagy Dominik (Legia Varsó), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Szalai Ádám (Hoffenheim), Varga Roland (Ferencváros), Vida Kristopher (FC DAC 1904)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére