Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európa-liga csoportkörében vigasztalódhat a Ferencváros

888.hu

2021.08.25. 12:40

Hiába reménykedtünk egy újabb Fradi-bravúrban, a svájci Young Boys túl nagy falatnak bizonyult, így az FTC 6-4-es összesítéssel elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától. A magyar bajnok az Európa-liga csoportkörében folytathatja. A soron következő ellenfelekről a pénteki sorsolás dönt.

A második számú kupasorozat főtábláján a korábbi 48 helyett már csak 32 csapat léphet pályára. Könnyű ellenfél azonban itt sincsen, hiszen olyan nagy klubok szerepelnek a sorozatban, mint a francia Lyon, a Marseille, az olasz Napoli és a Lazio, a spanyol Betis és a Real Sociedad, a német Eintracht Frankfurt és a Bayer Leverkusen vagy az angol Leicester és a West Ham. A csoportkör sorsolásán a Ferencváros a 3. vagy a 4. kalapba került, a Fenerbahce, Galatasaray, a Sparta Praha, a Szpartak Moszkva vagy a dán Midtjylland és Randers társaságába.

Mindenesetre a Fradi a magyar labdarúgás történetében eddig példátlan bravúrt hajtott végre azzal, hogy egymás után háromszor jutott be a nagy kontinentális kupasorozatok valamelyikének csoportkörébe. A zöld-fehérek szurkolóinak – valószínűleg sovány – vigasszal szolgálhat, hogy a kiesés ellenére sem jár rosszul anyagilag, bár a juttatás mértéke nem vetekedhet a BL-csoportkörbe jutáséval. Az UEFA ötmillió eurót (1,7 milliárd forint) ad a BL play-off köre vesztesének, s az Európa-liga csoportkörében való részvételért további 3,63 millió euró (1,63 milliárd forint) jár. További 528 ezer eurót kap a magyar bajnok a tízéves együtthatós rangsorban elfoglalt helyezéséért.

Az Európa-liga főtábláján 630 ezer eurót (219 millió forint) ér a győzelem, és 210 ezret a döntetlen, a csoportgyőztesek 1,1 millió eurót kapnak, a második helyezettek 550 ezret.

A csoportkör első meccseit szeptember 16-án játsszák.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére