Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Az esélyegyenlõségen van a hangsúly a közös futásnál"

Bokor Gábor

2016.10.07. 12:18

Egy sajtótájékoztató keretében nyomon követhettük, hogyan készülnek a politikusok a parasportolókkal együtt a 31. Spar Maratonra.

Péntek reggel hét órakor tartott sajtótájékoztatót az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Margitszigeten. Balog Zoltán miniszter, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár parasportolókkal együtt edzett a futópályán, ahol együtt tornagyakorlatokat mutattak be, és futottak pár kört.

Mindhárman elindulnak a vasárnapi 31. Spar Budapest maratonon, melynek az EMMI az egyik kiemelt támogatója. A hagyományokat követve idén is számos, eddig több mint háromszáz ember jelezte, hogy részt kíván venni a programon. Aki még nem regisztrált, de szeretne részt venni a versenyen, azoknak még bőven van ideje erre.  

A 888.hu-nak nyilatkozva Balog Zoltán miniszter elmondta, hogy a minisztérium, ahogy eddig is, kiemelten fog foglalkozni a sporttal. A miniszter fontosnak tartja, hogy minél több ember kezdjen el mozogni, így mindent megtesznek annak érdekében, hogy népszerűbbé tegyék a mozgást. 

Együtt élünk a mindennapokban, sok mindent tudunk együtt csinálni"

– mondta az MTI-nek Balog, aki váltóban és parasportolókkal együtt indul a futóversenyen, ahol minden jel szerint az EMMI háromszáz sportolója is részt vesz.

Az esélyegyenlőségen van a hangsúly a közös futásnál. Korábban dolgoztam már hátrányos helyzetű gyermekekkel és felnőttekkel is, ezért szívügyemnek érzem a figyelemfelhívást"

– fogalmazott Boronkay Péter, aki a kilencedik helyezést érte el a triatlonosok versenyében a riói paralimpián.

Az egész hétvégén át tartó program szombaton 11:30-kor a 600 méteres családi futással kezdődik az Olof Palme sétányon. Ugyanezen a napon lesz még az esélyegyenlőségi futam, a 3x2 kilométeres váltó, ami az Ötvenhatosok teréről indul, valamint a minimaraton (5km) és a maratonka (2,7 km) is. 

A 31. Spar Budapest Maraton, ami az esemény főattrakciója, vasárnap 9:30-kor rajtol a Hősök teréről. Ezt követi négyfős váltókkal a maratonstaféta, majd egy 10 kilométeres verseny, végül a 30 kilométeres Coca-Cola testébresztő kerül megrendezésre. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére