Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikai úszók eldönthetik, hogy a nõk vagy a férfiak között akarnak versenyezni

Horváth Tamás

2018.10.05. 22:40

Az amerikai úszószövetség döntése értelmében a transznemû versenyzõk maguk választhatják meg, hogy a férfiak, avagy a nõk mezõnyében kívánnak elindulni a szövetség által rendezett versenyeken.

Az indoklás szerint az új szabály egy

elfogadó és sokszínű sportolói kultúra szellemében született, mely továbbra is biztosítja a sportszerű versenyzői környezetet.”

Ha valaki kifogást emel valamely úszó regisztrált neme ellen, egy bizottság vizsgálja meg, hogy a megvádolt sportoló biológiai adottságai valóban megfelelnek-e annak a nemnek, amelyikben versenyez. Addig azonban, amíg nem születik döntés, ugyanúgy versenyezhet.

Ha egy transznemű úszó akár utánpótlás-, akár felnőttszinten eljut az amerikai válogatottságig, mindenképpen át kell esnie a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és az Amerikai Doppingellenes Ügynökség által felügyelt orvosi vizsgálatokon, melyek célja, hogy ne fordulhasson elő, hogy egy biológiailag férfi a nők mezőnyében induljon, és így jogosulatlan előnyhöz jusson.

A transzneműség a születéskor kapott nemmel való azonosulás vagy az ennek megfelelő testi megjelenés hiánya. A transzszexuális ember nemi tudata ellentmond a testi nemi szerveinek (például férfitestben élő nő, aki biológiailag férfi, lelkileg viszont nő).

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére