Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Átadták az új, 20 ezer férőhelyes budapesti arénát!

888.hu, MTI

2021.12.16. 20:30

Kevesebb mint egy hónappal a januári, magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság rajta előtt hivatalosan is átadták a budapesti multifunkcionális arénát. A népligeti buszpályaudvar mellett felépült 20 ezer férőhelyes létesítményt az esti főpróba során a szurkolók is birtokukba vehetik. 

A hivatalos átadón először Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke mondott beszédet, melyben kitért arra, hogy amikor három évvel ezelőtt, Glasgow-ban elnyertük a rendezés jogát, el sem tudta képzelni, mit jelent majd az új aréna a hétköznapok során. Annál is inkább, mert további fontos kézilabda-eseményeknek leszünk a házigazdái, 2024-ben a női Eb-nek, 2027-ben a női vb-nek adhatunk otthont.

„- Óriási ünnepnap ez a magyar és az európai kézlabdasport életében. Most elmondhatjuk, megérte a sok küzdelem. Minden magyar büszke lehet rá, és az ország erejét mutatja, hogy felépítettük Európa egyik legmodernebb arénáját” – – jelentette ki Kocsis Máté a köszöntőjében és kiemelte, hogy a januári Eb miatt szimbolikusan 20 022 fő befogadására alkalmas csarnoknak csak a felső karéján több ülőhely van, mint a Papp László Sportarénában, és összesen 26 sportág képviselői szerepelhetnek benne.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott, a szervezőkkel együtt tisztában voltak vele, hogy a rendezéshez határidőre meg kell építeniük az ország legnagyobb csarnokát. A szegedi Pick Aréna múlt heti átadása után most a budapesti aréna főpróbájára kerül sor, a létesítménytől azt várják, a nemzetközi sportrendezvények mellett a turizmusban és idegenforgalomban is fellendülést hoz.

A 245-szörös válogatott Kökény Bea a magyar női kézilabdázás nevében mondott köszönetet az új csarnokért. Felidézte az 1995-ös, Körcsarnokban lejátszott vb-elődöntőt, ahol a norvégok elleni siker során még a csilláron is lógtak szurkolók. Sajnálatát fejezte ki, hogy pályafutása során ekkora arénában nem volt lehetősége pályára lépni, de januárban nagyon fog szorítani a férfiválogatottnak, hogy beteljesítse az álmait. A 179-szeres válogatott Éles József kicsit zavarban volt, ugyanis nem beszélt még ekkora közönség előtt. Ugyan többször is elpróbálta a mondandóját, de amikor meglátta az arénát, mindent szinte mindent elfelejtett.

A többi sportoló nevében a pólós olimpiai bajnok, Faragó Tamás, a Nemzet Sportolója szólt: „A sport állandó értéket képvisel: merjünk álmodni, merjünk nagyok lenni, és legyünk büszkék, mert van mire!”.

e

„Mindig öröm Magyarországra jönni a kézilabda miatt, de ez egy különleges alkalom. Egy vonzó létesítmény átadását ünnepeljük, főleg ha elképzeljük a hangulatot telt házzal. A mi sportágunkban a nézők lelkesedése különös jelentőséggel bír” – jegyezte meg Michael Wiederer, az európai szövetség elnöke, aki átadta a torna labdáját Mikler Rolandnak, a magyar válogatott kapitányának.

A nemzeti színű szalagot Kocsis Máté mellett Gulyás Gergely, Kökény Beatrix, Éles József és Faragó Tamás vágta át.

A kézilabda Eb-döntőt is itt játsszák

Az 50 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény építése 27 hónappal ezelőtt kezdődött. A 24 csapatos kontinenstornán január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a B-csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik az új népligeti csarnokban. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe. Az új aréna az egyik középdöntős csoportnak, majd az elődöntőknek, a döntőnek és a helyosztóknak is otthont ad.

 

Fotó: Facebook

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére