Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aranyérem után ezüst serleget akar hazavinni a Fradi

888.hu

2022.05.11. 16:00

A patinás múlt és a korábbi egymás elleni eredmények is a már bajnok Ferencváros győzelmét ígérik a Paks elleni Magyar Kupa döntőben. A fővárosi zöld-fehérek a 24., ellenfelük pedig első kupasikerére készül a Puskás Arénában a ma este fél nyolckor kezdődő fináléban.

 

A Fradi 1913-ban nyerte meg először a négy évvel korábban útjára indított hazai kupasorozatot, és legutóbb 2017-ben vihette az Üllői útra a díszes ezüst serleget. Ellenfele, a Paks nem büszkélkedhet ilyen fényes múlttal, már csak azért sem, mert 1952-ben jött létre a klub, és csupán 16 éve szerezte meg első ízben az élvonalbeli tagságot. Mindenesetre sokak szemében népszerű a vidéki csapat, annál is inkább, mert kizárólag magyar labdarúgókkal veszi fel a küzdelmet, és náluk szerepel az NB I-es góllövő listát toronymagasan vezető – 31 találat – Ádám Martin. A Paks azért fel tudja adni a leckét a Fradinak, annál is inkább, mert februárban 3–0-ra nyert az Üllői úton.

 

Egy ilyen mérkőzésen mindkét csapat nyerni akar. A szezon akkor lenne teljes a számunkra, ha a bajnoki arany mellett felemelhetnénk ezt a trófeát is.”

– nyilatkozta a finálét felvezető sajtótájékoztatón Sztanyiszlav Csercseszov, a fővárosiak trénere.

„Ez nem egy kupameccs, hanem a kupadöntő, márpedig a döntőt nem játszani kell, hanem megnyerni.” – mondta Bognár György, a Paks mestere.
„A Ferencváros jobb képességű játékosokból áll, gyorsabb, kreatívabb és kezdeményezőbb, de alkalmasnak tartom a csapatomat arra, hogy megfelelő ellenállást tanúsítson és nyerjen.”

Az előzetes jelzések szerint kb. 30–40 ezer néző lesz kíváncsi a mérkőzésre, de a mai kezdő sípszó előtt is lehet belépőt vásárolni. Nyilván a Fradi-tábor lesz fölényben, a szurkolók azt várják, hogy kedvenceik győzelemmel feledtessék az MTK elleni hétvégi kisiklást. Ráadásul, a sorozatban negyedik bajnoki címét begyűjtő FTC, az előző három alkalommal nem tudott duplázni. A Magyar Kupa elhódításán túl a nemzetközi kupaszereplés is kockán forog, ha nyer a Paks, a következő szezonban indulhat a Konferencia-liga selejtezőjében, ferencvárosi siker esetén a bajnoki negyedik helyezett, a MOL Fehérvár készülhet az európai kupaporondra.

Mol Magyar Kupa, döntő: Ferencváros–Paks, Puskás Aréna, 19:30 (M4 Sport)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére