Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Anglia meghozta a magyarok étvágyát Olaszországban

888.hu

2022.06.07. 18:00

Az Anglia elleni győzelem meghozta a magyar szurkolók étvágyát. Már nem is a tisztes helytállás, a jó és látványos játék a cél a ma esti, Olaszország elleni Nemzetek Ligája mérkőzésen. „Még, még, még, ennyi nem elég” skandálják máris a legelkötelezettebb drukkerek. Mindenesetre, a nem igazán várt siker nyomán megnőtt Szalai Ádámék ázsiója, nem véletlen, hogy Roberto Mancini, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint kemény próbatétel vár rájuk.

 

Ahhoz képest, hogy Marco Rossi magyar szövetségi kapitányról a tavalyi Eb-ig, illetve a hét végi Anglia elleni találkozóig elég keveset tudtak szülőhazájában, azért Roberto Mancini, a házigazdák szakvezetője meglehetősen jó ismeri.

„Nagyon jó a kapcsolatom Marco Rossival, annak idején talán még én hívtam a Sampdoriához”
– árulta el nevetve az MTI tudósítójának az olasz szövetségi kapitány.
„Nagyon jó edző és nagyon jó ember. Iszonyatosan nagy munkát végzett a magyar válogatottal, ezt bizonyította már az Európa-bajnokságon és két napja Anglia ellen is. Nagyon kemény és szívós a magyar csapat, amely fizikálisan kemény próbatétel elé állít bárkit. A robosztus magyar védőfalat nehéz lesz áttörni.”

Manicini a mai kezdőcsapatát ugyan nem árulta el, de jelezte, hogy nagyon sok csere lesz a németek ellen 1:1-es döntetlennel zárult találkozóhoz képest. Nem tartotta kizártnak, hogy további újoncot is avat, ugyanis többen elhagyták a keretét, így az Európa-bajnok Jorginho és Marco Verratti is. Szerinte Manuel Locatelli töltheti be az irányító középpályás pozíciót.

Az olaszok szakvezetője arról is beszámolt, hogy az általa Európa legjobb kapusának tartott Gianluigi Donnarumma ujjsérüléssel bajlódik, ezért nem biztos, hogy kedden pályára lép, azt viszont biztatónak nevezte, hogy nem hagyta el a nemzeti együttest.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya megismételte korábbi kijelentését, miszerint különleges mérkőzés lesz a mai, szülőhazája válogatottja ellen. Az ellenfélnek sokkal több minőségi labdarúgója van, ezért Anglia legyőzése után tökéletes mérkőzés kell az újabb bravúrhoz.

„Szövetségi kapitányként gyakran meg tudom látogatni a családomat. Amikor itt vagyok, igyekszem kizárni a szakmai dolgokat. Körülbelül tíz éve dolgozom Magyarországon, ez azt jelenti, hogy jó munkát végzünk a kollégáimmal. Az öltözőfolyosón találkoztam Roberto Mancinivel, akivel még együtt is játszottam. Az angolok elleni győzelem után a srácok jó állapotban vannak, habár kevés volt az idő a regenerálódásra, ilyenkor nem is nagyon edzünk, inkább próbálunk pihenni.”

 

Nemzetek Ligája: Olaszország-Magyarország 20:45 (M4 Sport)

 

Szalai Ádám a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország – Anglia mérkőzés végénMTI/Koszticsák Szilárd

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére