Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Andorra csak látszólag könnyű házi feladat

Jánosy Károly

2021.03.29. 21:00

Újabb kötelező három pontot kell begyűjtenie a magyar labdarúgó-válogatottnak. Andorra hazai pályán elég kellemetlen ellenfél, ráadásul erőt meríthetnek abból, hogy négy éve – szintén vb-selejtezőn – 1-0-ra verték a mieinket. Itt az idő, a revansra!

Csak látszólag vár könnyű, edzésnek is beillő mérkőzés szerdán a magyar labdarúgó-válogatottra Andorrában. Annál is inkább, mert négy éve akkora pofonba szaladtunk bele az Estadio Comunalban, hogy máig cseng a fülünk tőle. Akkor sem volt éppen világverő csapata a Pireneusokban fekvő kis országocskának, szégyenszemre mégis 1-0-ra veszítettünk a 2018-as vb-selejtezőjében. A vereség nyomán pedig még azt is elfelejtettük az akkori szövetségi kapitánynak, Bernd Storcknak, hogy hosszú évtizedek után kijuttatta Dzsudzsák Balázsékat a 2016-os Eb-re.

Nem is becsüli le a hazaiakat Marco Rossi szövetségi kapitány, annak ellenére, hogy a 151. helyen szerénykednek a FIFA-rangsorban, mi pedig a 40-en. Úgy véli, az idei harmadik vb-selejtezőnkön, Andorrában is hasonló meccs vár ránk, mint San Marinóban.

- Valószínűleg agresszíven fognak védekezni, hogy megakadályozzák a helyzetek kialakítását – mondta a magyarok szövetségi kapitány a vasárnapi, 3-0-ás sikerünk után. – Ráadásul kisméretű, műfüves pályán játszunk, ahol veszélyesek lehetnek. Nem lesz könny meccs, ebben biztos vagyok.

Ráadásul, a német csapatokkal meg kellett egyezni ezért, Willi Orbán és Sallai Roland is visszatér klubjához, annak azonban örülhetünk, hogy a lengyelek ellen kiállított Fiola Attila újra játszhat.

Csábi József 201. október 15-én ült a válogatott kispadján az Andorra elleni meccsünkön. Nehéz helyzetben volt, hiszen a hollandok elleni 8-1-es vereség után leköszönt Egervári Sándor helyét foglalta el. A kedvezőtlen előjelek ellenére 2-0-ra győztünk.

- Nehéz játszani a mindent a védekezésre helyező együttesek ellen – árulta el honlapunknak Csábi. – Számukra az egygólos vereség is szép siker, ezért jól jönne egy vagy két korai, idegnyugtató találat a mérkőzés elején. Egyébként manapság már senkit sem szabad lebecsülni, mert az könnyen megbosszulhatja magát. Szerintem, a fiúk hozzák a kötelezőt, nem kell kapkodni, San Marinóban egy percig sem gondoltuk, hogy baj lesz, pedig az első gól után sokat kellet várni a másodikra és a harmadikra. A betömörülő védelmet a széleken vezetett támadásokkal lehet feltörni, és biztos vagyok benne, hogy a magyar csapat akár többször is fel fogja törni azt a védelmet.

Mindenesetre a szurkolókat talán megnyugtatja az a tény, hogy Andorra az utolsó öt tétmeccsét elvesztette, és legértékesebb játékosa, a norvég Sandefjord hátvédje, Marc Vales González mindössze 200 ezer eurót (72,5 millió forint) kóstál. Pontosan 50 ezer euróval többet ér nála a magyar csapat újonca, Géresi Krisztián.

A szerdai Andorra-Magyarország (20.45 óra, M4 Sport) találkozóval párhuzamosan játsszák: Anglia-Lengyelország, San Marino-Albánia.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére