Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akarat és játék nélkül az NB II-ben sem megy

Pörge Béla

2018.05.14. 12:20

Folytatódik a Pörge szurkol, ezúttal a másodosztályban jártam, ám sajnos a körítés jobb volt a meccsnél.

Rég voltam már Budafokon, még az őszi szezon végén. Akkor adták át a világítást, a teljesen elkészült, felújított lelátót viszont vasárnap láttam először. Jól sikerült a lelátó befedése, kifejezetten hangulatos lett a stadion, talán az egyetlen gond vele, hogy a vendégszektor is a főlelátó oldalán kapott helyet, de a másodosztály második felében ez is bőven jó. Ezúttal a Budafok–Vác-mérkőzésre látogattam ki az NB II. 36. fordulójában.

A kiváló időnek és az előző három fordulóban aratott győzelmeknek hála kifejezetten jó hangulat uralkodott a nézőtéren. Pár száz, maximum 500 szurkoló gyűlt össze – de volt egy maroknyi kemény mag egyenpólókban, és volt szintén egy maroknyi vendégszurkoló is Vácról.

A belépő 800 forintba került, míg a sör 310 és 420 forint között mozgott. A stadion bejárata melletti büfében 310 forint az Arany Ászok, 420 a Dreher Pale Ale, utóbbit vettem, méghozzá műanyag pohárban, hogy bemehessek vele. Bent viszont csak dobozos Sopronit kaphattunk 350-ért, az már annyira nem jött be, a csapolt Pale Ale viszont egész jó volt.

A meccs nem kezdődött túl nagy iramban, de a lelátón jó volt a buli, voltak rigmusok és rendes szurkolás. Az első félidőben kitartott a türelem, de sok izgalom nem történt, a korábbi válogatott, az Interben, a Milanban, a Bariban és az Újpestben is megforduló Filkor Attila hagyott ki egy hatalmas helyzetet hazai oldalon.

A szünetben vettem a 100 forintos zsíros kenyérből is, megérte, de a Soproni ettől sem csúszott jobban.

A második játékrészben a Vác egy kicsit megrázta magát. Mondjuk a találkozó előtt zsinórban négy mérkőzésen nem tudtak betalálni, ezért egészen addig nem hittem el, hogy gólt szereznek, amíg ez meg nem történt.

Ezután elfogyott a türelem a nézőknél, az első, amit hallottam a hevenyészett bírózások mellett, az egy

váci cigányok"

felkiáltás volt, arra válaszul, hogy a váciak hangját is lehetett hallani.

Nem sokkal később újabb gólt szerzett a Vác, ezután már jött a menetrendszerű "k888va gyenge!" – és meg kell hagyni, az is volt a Budafok produkciója.

Pontatlan, lassú és ötlettelen volt a hazai csapat, néha eljutottak a kapuig, de ott sem sikerült a jó megoldást választani. Dühített a dolog, mert közben úgy alakult a többi meccs az NB II-ben, hogy nagyon kellett volna a három pont a budaiaknak a bennmaradáshoz, nagyon meleg lesz az utolsó három forduló. Számomra pedig egyértelmű, hogy a jelenlegi felhozatalból a Budafok kiesését szeretném a legkevésbé (miután a Dorog lényegében már bent maradt vasárnapi győzelmével), míg a Zalaegerszeg és a Szeged 2011 kiesése lenne a legjobb, bár a Csákvárt sem tudnám sajnálni, sőt. Annyit azért hozzáfűznék, hogy a zalaiak helye egyértelműen a másodosztály első felében van, esetenkénti feljutással, de a legkevésbé sem szimpatikusak nekem, a fociban jártasabbak szerintem kitalálják, miért.

A bíró is kapott a beszólásokból egyébként, a kedvencem egyértelműen a következő volt:

hogy gyűrném beléd a f888szom!"

Szegény...

A lefújás után gúnyosan "Szép volt fiúk!" skandálással búcsúztatták a csapatot a nézők. Tóth Bálint, a BMTE mestere annyit nyilatkozott a meccs után, hogy:

akaratban és játékban is felülmúltak bennünket a váciak, s megérdemelten nyertek."

Ehhez nehéz mit hozzáfűzni, nem erre számítottam, de ez történt. Persze még így is kivívhatja a másodosztályban való maradást a Budafok, a sorsuk még most is a saját kezükben van, de nehéz lesz, nagyon nehéz.

Három forduló maradt hátra az első három osztályban, plusz a kupadöntő, aztán egy időre vége a magyar focinak. Használjátok ki a jó időt és irány egy pálya, stadion!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére