Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Vidi döntetlent játszott Svédországban

Sümeghi Lóránt

2018.08.07. 21:13

A Vidi FC 1-1-es döntetlent játszott a svéd Malmö vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezõ harmadik fordulójának elsõ felvonásán kedden.

Közepes iram mellett Kovácsik védett ziccert a 11. percben, az első félidő fennmaradó részében viszont a fehérváriak védelme fegyelmezettnek bizonyult, és nem engedte kapujához közel svéd ellenfelét. Az első félidő elején és végén a Vidi kontráiban is volt veszély, de a befejezésig nem jutott el a magyar együttes.

A szünet után beszorult saját térfelére a vendégcsapat, fokozta a tempót a Malmö, majd a 62. percben Anders Christiansen góljával megszerezte a vezetést. A gólt követően kijött a szorításból a Vidi, Lazovic 21 méteres szabadrúgásból a lécet találta el, a 71. percben pedig Nego harcossága – és két svéd védő határozatlansága – egyenlítést eredményezett a székesfehérváriaknak. A hátralévő időben ismét a Malmö akarata érvényesült, de hiába játszottak mezőnyfölényben a svédek, a Vidi védelme jól zárt, így nem változott az eredmény.

A visszavágót jövő kedden, 20 órától Felcsúton rendezik. A párharc továbbjutója a csoportkörért a skót Celtic Glasgow vagy a görög AEK Athén gárdájával mérkőzik meg. A párharc vesztese búcsúzik a BL-től és az Európa-ligában folytathatja szereplését, ahol a play off-körben a TNS (walesi)-Midtjylland (dán) versenyfutás továbbjutójával találkozik, és mérkőzik meg az EL-csoportkörért.

Ismert, a Vidi a BL-selejtező első és második fordulójából úgy jutott tovább, hogy a párharcok első, idegenbeli mérkőzésén döntetlent játszott. A luxemburgi Dudelange otthonában 1–1-re, a bolgár Ludogorec vendégeként 0–0-ra végzett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére