Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A vébé két legjobb csapata mérkõzik meg egymással ma este

Pörge Béla

2018.07.10. 10:28

Kedden sor kerül az elsõ elõdöntõre a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon. A francia-belga összecsapás egy elõre hozott döntõnek is jó lenne.

Belgium fele francia anyanyelvű, tulajdonképpen a kis és a nagy testvér találkozója lesz a mérkőzés, még akkor is, ha a belga válogatottban viszonylag kevés franciát, azaz bocsánat, vallont találni. Két frankofón ország küzd majd meg egymással a döntőbe jutásért, mintha nem is egy világbajnokságon lennénk, hanem valami regionális kupában.

Pedig a vébén eddig látottak alapján tényleg a világ két legjobb válogatottja lép pályára kedden este 8-kor Szentpéterváron.

A belgákról már az önmagában sokat elmond, hogy az összes meccsüket megnyerték eddig a világbajnokságon. Tény, hogy Panama, Tunézia, sőt, még Japán sem tartozik a világ elitjéhez (bár a japánok esetében láttuk, hogy azért ez sokat nem jelent), míg az angolok ellen egy edzőmeccsel felérő "derbit" játszottak a belgák, ahol valójában egyik csapat sem akart nyerni. A nyolc között aztán tényleg komoly megmérettetés elé került a belga válogatott, de ezt is sikerrel vette, Brazíliát búcsúztatták egy jó meccsen.

A franciák szintén veretlenek, de nekik "becsúszott" egy döntetlen a dánok ellen egy olyan mérkőzésen, ahol mindkét csapatnak tökéletes volt az iksz. Ez annyira egyértelmű szalonremi volt, hogy még én is telibe találtam a tippmixen, hogy 0–0 lesz. Ahogy azon az "izgalmas" meccsen, úgy egyébként is a vébén a franciák annyit adtak ki magukból, amennyit kellett. Argentína ellen játszották eddig a legizgalmasabb összecsapást, az a 4–3-as meccs a vébé egyik legjobbja volt. Utána Uruguay ellen már kevésbé kellett megszakadnia Franciaországnak a továbbjutásért.

A két válogatott kerete a legerősebb és a legdrágább a maradék négy csapat közül, sőt, a franciáké előzetesen is az egész vébén a legjobbak közé számított. Ezekről a számolgatásokról persze tudjuk, hogy nem sokat jelentenek, ez a vébé megmutatta, hogy minden a pályán dől el.

Nagyon jó meccset várok, ugyanis eddig mind a belgák, mind a franciák támadó szellemben játszottak, főleg akkor, amikor igazán kellett. És mikor máskor kellene igazán, ha nem most, az elődöntőben?

Belgium 14, Franciaország kilenc gólt szerzett a vébén. A támadósoraikhoz képest a védelem mindkét válogatottnál gyengébb, persze a legtöbb országban örülnének egy-egy ilyen védelemnek. Viszont Belgium csak Panama és Anglia ellen nem kapott gólt – egy komolytalan ellenfél ellen és egy tét nélküli meccsen – míg a franciák Argentína ellen hármat is kaptak, Uruguay ellen pedig csak Lloris kapus brillírozása mentette meg őket úgy, hogy Cavani nem is játszhatott az ellenfélnél.

A két válogatott játéka is hasonló. Mindketten rendelkeznek egy-egy remek irányítóval, Antoine Griezmann az egyik, Kevin De Bruyne a másik oldalon osztogatja szinte tökéletesen a labdákat. A franciák elől Mbappé gyorsaságában bíznak, a belgák pedig Lukakuban. Mindkét csatár nagyon fiatal, mindketten gyorsak, azonban Mbappé gyorsabb, míg Lukaku testfelépítése tekintélyt parancsolóbb. A két-két említett játékos mellett is tele vannak jól ismert nevekkel ezek a válogatottak, valószínűleg nem fogunk unatkozni este!

Ami a szimpátiámat illeti, a döntőben biztosan nem annak a csapatnak fogok szurkolni, aki ma továbbjut. Ettől függetlenül az idei vébé két legjobbja csap most össze egymással, a mutatott játék alapján ez egyértelmű. Ha csak kicsivel is, de inkább a belgákat látnám szívesebben a döntőben, de ez ellen a francia válogatott ellen nem tudok olyan nagy vehemenciával szurkolni, mint egyébként a franciák ellen általában.

A fogadóirodák – ha nem is sokkal, de – a franciákat tartják esélyesebbnek, a francia továbbjutásra 1,78, a belgára 1,92 az odds. Személy szerint inkább a gólok számára tennék ezen a meccsen, 1,75-ös a szorzó arra, hogy mindkét csapat szerez gólt, 1,95 arra, hogy lesz legalább három gól. Mindkettő valószínűnek tűnik.

Az elődöntők:

Július 10., 20:00, Szentpétervár: Franciaország–Belgium

Július 11., 20:00, Moszkva: Horvátország–Anglia

A bronzmeccs szombaton 16 órától, a döntő vasárnap 17 órától kerül megrendezésre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére