Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A vébé eddigi legizgalmasabb napja következik

Pörge Béla

2018.06.27. 15:31

Brazília és Németország kieshet még, ahogyan a hatpontos Mexikó is, miközben Dél-Korea a nulla pontjával sem esélytelen.

Az E és az F csoport küzdelmei érnek véget szerdán, nem kevés izgalomra van kilátás. Több nagyágyú is pályára lép, bőven lehetnek meglepetések, most már senki nem taktikázhat.

Este Svájc Costa Ricával, míg Brazília Szerbiával mérkőzik meg. Nem olyan egyszerű a képlet, hiszen Brazíliának és Svájcnak is négy pontja van, Szerbiának pedig három, Costa Rica már kiesett a nulla pontjával. A brazilok gólkülönbsége eggyel jobb a svájciakénál, így ha Brazília és Svájc is nyer, vagy mindkét meccs döntetlen lesz, akkor Brazília nyeri a csoportot, Svájc lesz a második.

Ha Szerbia megtréfálja a brazilokat, akkor továbbjut, egy döntetlen viszont nehezen lehet nekik elég. Négy ponttal úgy mehetnek tovább a szerbek, ha Svájc két góllal kikap, vagy ha csak eggyel, akkor legalább 2–2-es döntetlen kellene a szerbeknek.

Svájc és Brazília is biztosan továbbjutó a döntetlennel is, vereség esetén viszont bajba kerülhetnek. A brazilok szinte biztosan kiesnek, ha kikapnak, csak akkor nem, ha Svájc is vereséget szenved, továbbá legfeljebb eggyel több góllal kapnak ki, mint a brazilok.

Az esélyek alapján Brazília és Svájc is továbbjut. Meglepetés lenne, ha az eddig igen erős Svájc kikapna a kieső Costa Rica ellen, Brazíliának pedig óriási nagy blama lenne egy vereség Szerbiától.
A délutáni meccseken sem lesz könnyű egyik válogatott helyzete sem.

Mexikó biztosan továbbjut, ha pontot szerez Svédország ellen. Svédországnak győznie kell, döntetlennel csak úgy juthat tovább, ha a németek sem nyernek.

Ebben a csoportban egyébként kialakulhat egy nagyon érdekes szituáció is. Ha a németek és a svédek ugyanolyan arányú egygólos győzelmet aratnak, akkor Mexikó, Németország és Svédország ugyanúgy fognak állni. Nemcsak a pontszámaik, de a gólkülönbségük is azonos lesz. Ekkor a sportszerűség (lapok száma) fog számítani, ebben vélhetően a németek maradnak alul Boateng piros lapja miatt.

Mexikó akkor eshet ki a hat pontjával, ha Svédország több góllal legyőzi őket, Németország pedig több góllal veri Koreát. Dél-Korea kisebb csoda esetén továbbjuthat még, amennyiben veri Németországot, Mexikó pedig legyőzi a svédeket.

A németek esetében nem nehéz megjósolni a papírformát, vélhetően megverik Dél-Koreát és továbbjutnak. De ki lesz a másik továbbjutó? Erre nagyon nehéz tippelni, Mexikónak kicsivel több az esélye, hiszen nekik elég a döntetlen is.

A csütörtöki meccsek ennyi izgalmat nem fognak hozni – még akkor sem, ha ma minden nagy csapat könnyedén nyer.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére