Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szurkolók bojkottja miatt a kutya sem kíváncsi az Újpest meccseire, a Facebookon kezdett „tűzoltásba” a klub marketingese

Horváth Tamás

2020.01.29. 18:40

A kommentelők gyorsan helyretették.

Médiatörténeti esemény zajlott le a Lidl Magyarország Facebook-oldalán. A népszerű élelmiszerlánc még hétfőn tett közzé egy bejegyzést a kínálatuk részét képező svéd húsgolyókról.

Ebben önmagában még semmi különös sem lenne, ami viszont ezután jött, az finoman szólva is szokatlan az online térben.

Történt ugyanis, hogy a Lidl svéd húsgolyós posztja alatt –a teljesség igénye nélkül – multicégek, kis- és középvállalkozások, alapítványok, egyesületek, zenekarok kommentjei jelentek meg, ki-ki a saját marketingértékét növelő, szellemes megjegyzést tett a témában.

Ebbe a sorba állt be az Újpest FC is, a klub hivatalos oldala az egyébként szintén kreatív „Zöldköret helyett, inkább a Lilát ajánljuk mellé!” hozzászólást biggyesztette oda a Lidl képéhez.

Több sem kellett az internet népének, pillanatok alatt helyretette az Újpest FC marketingesét.

A topkomment arra utalt, hogy a lila-fehér klub éppen a napokban igazolt egy guineai játékost a svéd harmadosztályból:

De természetesen szóba került a klub címere, tulajdonosa, edzője és játékospolitikája is:

Egyébként abszolút érthető az Újpest FC marketingesének az igyekezete (mondhatni „tűzoltása”), ugyanis a Roderick Duchatelet ellen tiltakozó szurkolók mindaddig bojkottálják az Újpest mérkőzéseit, amíg a belga tulajdonos vissza nem állítja klub hagyományos címerét.

A felhívás eddig sikeresnek mondható, a szombati, Debrecen elleni bajnokira mindössze egy tucat Újpest-szurkoló utazott el, s az elővételes jegyvásárlásokból kiindulva nem sokkal több lila-fehér szimpatizáns lesz jelen az Újpest-Videoton és az Újpest-Ferencváros meccseken sem.

A vendégszektor a szombati Debrecen-Újpest meccsen | Fotó: ViolaFidelity

Kétségkívül kreatív dolog a közösségi médiában szellemeskedni, de talán a klub szurkolóinak és hagyományainak tisztelete, az eredeti címer visszaállítása, valamint minőségi, az Újpest tradícióihoz méltó játékoskeret kialakítása talán egy picivel hatékonyabb intézkedések lennének...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére