Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Puskás Arénában játssza az Európa-liga-nyolcaddöntőt a Ferencváros

Nemzeti Sport/888.hu

2022.12.16. 11:35

Az FTC Üllői úti stadionjánál jóval nagyobb befogadóképességű, 67 ezer férőhelyes Puskás Arénában játszik az Európa-liga nyolcaddöntőben a Ferencváros. A jó hírt a Nemzeti Sport szerkesztőségében vendégeskedő Kubatov Gábor osztotta meg a szurkolókkal. A Ferencváros elnökével a sportlap mai számában olvasható a teljes interjú.

 

Fotó: Kozma Zsuzsi

 

A bajnoki versengés került szóba elsőként, mellyel kapcsolatban a klub elnöke megjegyezte, hogy a tekintélyes, 8 pontos előny ellenére szó sincs arról, hogy a Fradi kinőtte az NB I-et. Minden meccsük nehéz volt, sokszor megkínlódtak a győzelemért. A magabiztos vezetés azonban nem a véletlen műve, az elmúlt tíz évben folyamatosan építkeztek, és sohasem elégedettek az eredményekkel. Mindig van feljebb. Természetesen mindenkinek jobb lenne, ha akadna egy-két olyan erős rivális, amely a nemzetközi porondon is sikereket érne el, két-három, akár több kört élne túl a különböző sorozatokban.

„Az is nagy álmom, hogy a jövőben valamilyen módon elindítsuk a Közép-európai Kupát, amelyben a magyar mellett, mondjuk, a szerb, a horvát, a szlovén, a szlovák, a cseh és a román bajnok mind elindulna.” – mondta Kubatov Gábor.
„A bajnokságok befejeztével erre lenne is idő, és egy ilyen sorozatban igazi presztízsmérkőzéseket vívhatnánk a Dinamo Zagreb, a Slovan Bratislava, a Plzen, a Slavia Praha vagy éppen a Partizan, a Crvena zvezda ellen. Az európai szövetség nyitottnak tűnik egy ilyesfajta versenysorozatra.”

 

Másként néznek a Ferencvárosra immár Európában?     
„Azt vettem észre, a sorsolásnál már nem szeretnének minket kapni ellenfélnek. És ez jó érzés. Érdekes események zajlanak Európában, sok ország futballja esik fél térdre, itt van Olaszország, Spanyolország vagy éppen Portugália példája. Ez akár a mi előnyünkre is válhat. Örülünk a csoportgyőzelemnek, ami azért is óriási bravúr, mert ebben a mezőnyben mi vagyunk a legkisebb költségvetésű klub. Amelyik csapat közvetlenül előttünk áll, az is harminc százalékkal több pénzből gazdálkodhat, mint mi. A Barcelona meg hússzoros költségvetéssel dolgozik.“

 

A tavaszi mérkőzésre maradnak a Groupama Arénában, vagy elképzelhető, hogy a Puskás Arénába költöznek?  
„Döntöttünk, a Puskás Arénába költözünk. A helyváltoztatási kérelmünket elküldtük az UEFA-nak. Nehéz döntés volt, hiszen a Groupama Aréna a mi otthonunk, rendkívüli atmoszférával, ahol közel vannak a nézők a pályához. De beszéltünk a szurkolóinkkal, kikértük a szakmai stáb és a játékosok véleményét is, mindenki azt mondta, nem gond, menjünk a nemzeti stadionba.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére