Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nap kérdése: kiesik-e Németország már a második körben?

Pörge Béla

2018.06.23. 10:30

A világbajnokság izgalmai fokozódnak, szombaton Németország az életben maradásért játszik.

Szombaton a csoportkör második fordulójának utolsó előtti játéknapján kerül sor az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. Még a harmadik kör előtt kieshet a címvédő, de több nagy esélyes is a csoportkör túlélésért fog harcolni a következő napokban.

Eddig az A, B, C, D és E csoportokban ment le a második forduló is a csoportkörből, szombaton az F és részben a G, vasárnap a G és a H jelű kvartett kerül terítékre, hogy aztán hétfőtől csütörtökig eldőljön, ki jut be a legjobb 16 közé.

Két kör után eddig az E csoport a legizgalmasabb, de ahogyan várni lehetett, a D is komoly izgalmakat rejt még, míg az A már eldőlt, a B és a C pedig papírforma szerint alakul, de vannak még nyitott kérdések. A papírforma szerint a G csoport sem rejt sok izgalmat, ellenben az eredmények eddigi alakulása miatt az F és a H kifejezetten izgalmas négyes lesz.

Oroszország, Uruguay, Franciaország és Horvátország már továbbjutott, de Brazília még nem, Argentína pedig a kiesés szélén áll.

Szombaton az F csoportban lesz két meccs (előtte a G-ből egy Belgium–Tunézia), előbb Mexikó játszik a biztos továbbjutásért Dél-Koreával (Korea egy vereséggel ki is esne), majd este Németország–Svédország rangadó következik.

A német-svéd párharc tétje az, hogy a címvédő Németország kiesik-e már a második fordulóban.

Persze egy győzelem esetén még a csoportelsőség is meglehet a németeknek, tehát közel sincs veszve minden, de a svédek elleni összecsapás nem lesz sima.

A németek legutóbb az előz vébé selejtezőjében játszottak a svédekkel, a két találkozón akkor 16 (!!) gól esett. Németországban 4–4-et játszott egymással két a válogatott, Svédországban 5–3-ra nyertek a németek. Egyik meccs sem volt tehát sima, előtte barátságos találkozón volt egy 0–0 is a két ország között nyolc éve.

2006-ban kétszer nyertek a németek, előtte 1992-ben találkozott a két válogatott, tehát nem játszottak sokat az elmúlt években, amikor pedig igen, meglehetősen szoros meccsekre került sor a két európai válogatott között.

Egy döntetlen most a németeknek nagyon kevés lenne, kicsúszhatna a kezükből a sorsuk, egy vereség akár biztos kiesést is jelenthetne (ez Mexikó meccsétől függ), egy győzelem viszont visszaadná a reményeket egy olyan folytatásra, amit előre is vártak.

Mexikó Dél-Korea legyőzésével továbbjutna, ahogy kora délután Belgium is továbbmegy, ha hozza a papírformát Tunézia ellen.

Vasárnap Anglia Panama ellen juthat tovább, míg a H csoportban a korábban esélyesebbnek tartott, de az első körben vereséget szenvedő Kolumbia és Lengyelország egymással játszik. Aki ott kikap, biztosan nagyon csalódott lesz, és akár ki is eshet már a hétvégén.

Eddig egyébként öt válogatott esett ki biztosan, két afrikai, egy-egy ázsiai, közép-amerikai és dél-amerikai országé. Hozzájuk ma akár további három csatlakozhat, közülük egy lehet európai, éppen a címvédő...

06.23. 14:00 Belgium–Tunézia, Moszkva

06.23. 17:00 Dél-Korea–Mexikó, Rosztov

06.23. 20:00 Németország–Svédország, Szocsi

06.24. 14:00 Anglia–Panama, Nyiznij-Novgorod

06.24. 17:00 Japán–Szenegál, Jekatyerinburg

06:24. 20:00 Lengyelország–Kolumbia, Kazan

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére