Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Magyar Kupa miatti szünet után folytatódik az NB I

Pörge Béla

2019.09.28. 08:58

Székesfehérvárra látogat az Újpest, Mezőkövesdre a Honvéd, míg a Fradi vasárnap játszik.

Szombaton és vasárnap kerül sor a magyar labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójára, szombaton öt meccset rendeznek, vasárnap pedig egyet.

A szombati meccsek közül négy 17:00-kor kezdődik. Ezek közül a találkozók közül a Mezőkövesd–Honvéd tűnik a legérdekesebbnek, a második helyen álló csapat játszik az egyik kiesőjelölttel. Normál esetben mindenki azt gondolná ebből a felvezetésből, hogy a Mezőkövesd van a nehezebb helyzetben, de az elmúlt évek magyar focijában sajnos már megszokhattuk, hogy az NB I-ben semmiből felemelkedett csapatok vitézkednek. A Mezőkövesd remekül kezdte az idei szezont, hatból öt meccset megnyert a matyóföldi alakulat, egyedül a Pakstól kaptak ki. A Honvéd ehhez képest rettenetesen kezdett, csak az Újpestet győzte le, és jelenleg kiesésre áll. Nehéz dolga lesz a kispestieknek Mezőkövesden...

A Debrecen a Felcsútot fogadja, ez elsőre „fix egyesnek” tűnik, azonban a jól kezdő Loki beragadt: előbb óriási meglepetésre az addig nyeretlen Kaposvár tudott győzni a cívis városban, majd az Újpest egy fordulatos mérkőzésen triumfált a Debrecen ellen. A Felcsút hullámzóan szerepel a bajnokságban, amivel egy ponttal előzik aktuális ellenfelüket, igaz, a DVSC eggyel kevesebb meccset játszott, mint a Felcsút.

Igazi kiesési rangadó lesz a Kaposvár–Diósgyőr! A Rákóczinak három pontja van, a Diósgyőrnek hat, mindkét együttesre igaz, hogy az ilyen találkozókat kell megnyerni ahhoz, hogy a szezon végén ne legyenek nagyon nagy bajban.

A ZTE a Paksot fogadja, ezzel nagy esély nyílik a zalaiak előtt arra, hogy megszerezzék első hazai győzelmüket, a Paks ugyanis nem túl acélos idén, bár Mezőkövesden nyerni tudott.

Estére marad a forduló rangadója, 19:30-kor lép pályára a Mol Fehérvár ellen az Újpest. A liláknak nagyon nem megy a Fehérvár (Mol Vidi, Videoton) ellen, évek óta nem termett babér az Újpest számára Székesfehérváron. Most sem a fővárosiak az esélyesek: a Vidi hibátlanul vezeti a tabellát, míg az Újpest mindössze hét pontot gyűjtött.

Vasárnap az Európa-ligában vitézkedő FTC a Kisvárdát fogadja, ezzel lesz teljes a hetedik forduló programja.

Az M4 szombaton a Debrecen–Felcsút és a Fehérvár–Újpest találkozókat közvetíti, vasárnap pedig a Fradi meccsét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére