Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A hét legfontosabb döntőjén már túl vagyunk

Pörge Béla

2019.06.01. 14:05

Kivételesen hétvégén is jelentkezik a Pörge szurkol, annyira sűrű és fontos hétvégénk van most.

Ahogyan az előző részben már beharangoztam, a BLSZ I-ben igazán izgalmasra sikerült az idei szezon, de nem árt rögzíteni még egyszer: a Kelen és a REAC azonos pontszámmal várta az utolsó fordulót, a Kelen a több győzelmének hála egy döntetlennel is bajnok lehetett, a rákospalotaiaknak csak a győzelem volt jó.

A budapesti bajnoki döntőn természetesen ott voltam pénteken, ráadásul Mátyus János kalauzolt a stadion „VIP”-szektorába. Nem a csapat klubigazgatója volt az egyetlen futballceleb a mérkőzésen: jelen volt például Véber György vagy Gundel Takács Gábor is, negyedosztályban ritka az ilyen névsor.

Ennél még unikálisabb volt, hogy a Kelen szurkolóit három csuklós busz hozta a meccsre. Igen, szurkolói különjárat a blasz egyben, egészen csodálatos! A helyi műsorközlő szerint 1850-en voltunk, én nem tudom ilyen pontosan megbecsülni, de az biztos, hogy 1500-2000 között volt a nézőszám. Kiemelném, hogy a negyedosztályról van szó, persze nem állandó a REAC-meccsein ez a tömeg, de még így is akad pár NB I-es klub, aki megirigyelhetné, hogy ennyi embert érdekel a csapat.

Jó ezt látni, hogy az alsóbb osztályokban is van élet a lelátókon!

A hazaiaknál ultrák is jelen voltak, akik füsttel, drapikkal és fáklyákkal készültek.

Bizony nem egy csapat van az NB I-ben, aminek soha nem volt még ennyi szurkolója idegenben...

A játék színvonala nem volt rossz, elfért volna a harmadosztályban is. A Kelen aktívabban kezdett, mintha bátrabbak lettek volna a vendégek, akik egy védelmi hibát kihasználva megszerezték a vezetést az első félidő közepén.

Szinte sorsszerű volt, hogy a gól nagyjából egy perccel azt követően született, hogy valaki a környezetemben felsóhajtott:

csak el ne b888átok, gyerekek!

A szünetig nem változott az állás, kezdett kicsit feszültté válni a légkör, egyik-másik játékos meg is kapta a „színészk888va” jelzőt. Az utolsó öt-hat percben játszott csak úgy a REAC, ahogy az elvárható lett volna, ekkor voltak hazai helyzetek is.

Füst az első Kelen-gól után. Nem rossz, de ebben jobb volt a REAC, de csak ebben...

A szünetben Rákospalota specialitását, a Mister Sört választottam, majd éppen visszaesve a második játékrész kezdetére, azt láthattam, hogy a REAC ultrái továbbra is kitartóan és látványosan buzdítják a csapatukat.

A REAC a mezőnyben már fölényben játszott, de a Kelen nagyon harciasan védekezett, alig-alig volt veszély a kapujuk előtt. Nem volt elég fantázia a palotaiak támadójátékában, tavaly is ezért nem jött össze nekik a feljutás, akkor két 0–0 után büntetőkkel maradtak alul a Sárvár ellen.

Vesszen Trianon! – kiabálták az ultrák, és lélekben velük én is

A rákospalotai ultrák egy kiírással és pár rigmussal megemlékeztek a közelgő nemzeti gyásznapról: a trianoni békediktátum 99. évfordulója kedden esedékes. Nemcsak ezért szurkoltam a REAC-nak, és nem is csak azért, mert a szünetben összefutottam két ultrával, akik hozzám hasonlóan vélekedtek a Fradiról és az Újpestről… A klub múltja alapján a REAC helye nem a negyedosztályban van.

A Kelen játékosai ezzel persze mit sem törődtek, és egy kontra után egy gyönyörű góllal lényegében el is döntötte a csapat a bajnoki cím sorsát. Ahogy az első gólnál, úgy most is füstöltek a vendégek.

A gól teljesen összetörte a hazai nézőket, volt, aki a játékosokat szidta, volt, aki a bírókat, megint mások csak csendben figyelték, hogy úszik el a feljutás.

Az előbb néztél el egy ötméteres lest, te tolatásvezető!

– ez volt a kedvenc beszólásom.

A hajrát nagyon megnyomta a REAC, sorra jöttek a helyzetek, de gólt nem tudtak szerezni, sőt, közvetlenül a lefújás előtt még egyszer beköszönt a Kelen, 0–3 lett a vége.

A 2018/2019-es szezon bajnoka a BLSZ I-ben: a Kelen SC

A játékosok kimentek megköszönni a biztatást az elvesztett „döntő” után

A vendégek természetesen nagy ünneplésbe kezdtek, a csapat az 1940-es évek óta nem járt a negyedosztálynál magasabb szinten. Ez még most sincs meg, lesz egy osztályozó, mindenesetre óriási siker a Kelen bajnoki címe. Ráadásul kizárólag saját nevelésű játékosokkal érte el ezt a budai együttes.

Az előző héten láttam, hogy a Kelen sporttelepe nem alkalmas az NB III-ra, de őszig van idő ezen változtatni. Bár a REAC feljutásáért szorítottam, gratulálok a Kelennek, hatalmas sikert ért el az együttes, és ha sikerül feljutniuk az NB III-ba, akkor sok sikert kívánok nekik! Nem lesz egyszerű dolguk megragadni ott, de a THSE példája megmutatta, hogy teljesen amatőr klubként is helyt lehet állni az NB III-ban: a Tintahalak idén is bennmaradtak, miért ne tudna hasonló sikert elérni a Kelen?

A REAC-nak nem lesz könnyű dolga, hogy harmadik nekifutásra visszajusson az NB III-ba: az már biztos, hogy a szintén komoly múlttal rendelkező BVSC jövőre a BLSZ I-ben folytatja, kieshet még a Csepel vagy esetlegesen a Pénzügyőr, és persze ha az osztályozón nem jár sikerrel, akkor a Kelen is marad a mezőnyben. És akkor nem említettem még az Újpest második csapatát, amely akár még el is happolhatja az ezüstöt a REAC orra elől. Minimum három, de akár öt-hat nagyon komoly együttes is lehet jövőre a budapesti első osztályban (plusz Gázgyár, Ikarus), kemény szezon lesz!

A hétvégén természetesen nem ez volt az egyetlen érdekes meccs, az NB III. utolsó fordulójának egyik mérkőzésével jelentkezem a jövő hét elején, míg a harmadosztály végeredményéért érdemes követi a Pörge szurkol Facebook-oldalt, ahol már vasárnap este beszámolok minden fontos történésről!

El ne felejtsem: állítólag valami BL-döntő is lesz ma este...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben – közölte pénteken a francia védelmi tárca.

Biden ajánlatot tett Putyinnak a békéért, a NOB elítéli az ukrán bojkottfenyegetést

Biden ajánlatot tett Putyinnak a békéért, a NOB elítéli az ukrán bojkottfenyegetést

Megfigyelő léggömböt észleltek az USA légtere fölött, elhalasztja kínai útját Antony Blinken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére