Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A futballtörténelem legnagyobb meglepetéscsapatára érdemes lesz odafigyelni!

Nagy Gábor

2018.06.16. 15:00

Hogy miért? Csak egy évszámot mondok: 1992.

Bár nálam Dánia a szurkolói listán (Lengyelország és Horvátország után) csupán a harmadik helyen szerepel, mégis nagy várakozásokkal tekintek a vébészereplésükre, amelynek nyitánya a szombati Peru elleni mérkőzésük lesz Mordvinföld fővárosában, Szaranszkban.

Hogy miért?

Mert Dánia lehet az egyik meglepetéscsapat. Egyszer már, a "strandról beugorva" nyertek egy Eb-t 1992-ben, most pedig az oroszországi világbajnokságon – ha mindent beleadnak – kijöhet nekik a lépés. Megint.

Dánia nem egy sztárcsapat, és szerintem épp ez adhatja az erejüket. De amellett se menjünk el, hogy a nagy világtornákon mindig van egy meglepetéscsapat. Pontosan ezek miatt bízom abban, hogy a lengyelek és a horvátok mellett Dánia fogja a frászt hozni a futballszakma

Szerencsére egyenlőre nem kell aggódnom, hiszen sem a lengyelekkel (H csoport), sem pedig a horvátokkal (D csoport) nem kerültek össze a dánok – bár később, a kieséses szakaszban ez is bekövetkezhet –, ennek ellenére azért úgy gondolom, hogy nehéz csoportba kerültek a srácok.

Peru szintén egy meglepetéscsapat. Mellettük pedig van két rutinosabb vébérésztvevő is: Franciaország és Ausztrália. Előbbi például komoly eséllyel pályázik a világbajnoki címre.

Nem kérdés számomra, hogy ki az esélyes továbbjutó ebből a csoportból, ugyanakkor bízom abban, hogy 1992-höz hasonlóan ismét elcsapják a sztárokkal telepakolt franciákat a dánok.

A keret nem túl acélos, s talán a legjobb támadójuk, Nicklas Bendtner is hiányzik , de a tűz megvan bennük. A dánok utolsóként jutottak ki Európából a vébére, ráadásul úgy, hogy míg otthon játszottak egy döntetlent az írekkel, addig idegenben, Dublinban 5–1-re páholták el őket.

Szóval pofonosztásra felkészülni!

És ne feledjük: Dánia egyszer már kiütötte az épp aktuális világbajnokot!

Június 16-án Peru, június 21-én Ausztrália,  június 26-án pedig Franciaország lesz az ellenfél.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére