Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A futballba is kezd beszivárogni a genderőrület

888.hu

2022.06.20. 13:20

Jóemberkedik a FIFA.

 

Valójában csak idő kérdése volt, hogy a világ legnépszerűbb sportját, a labdarúgást is elérje a genderőrület és a döntéshozók úgy tűnik nem mennek a szomszédba, ha egy kis jóemberkedésről van szó.

A Daily Mail beszámolója szerint

a FIFA új szabályozást dolgozott ki, amely megkönnyíti a transznemű nők számára a női labdarúgásban való részvételt.

A testület az új szabályzatban eltörölte a transznemű nőkre vonatkozó tesztoszteron-küszöböt, és azt javasolta, hogy a labdarúgóknak engedélyezni kellene, hogy

a saját maguk által választott nemük szerint versenyezzenek.

Az új szabályzat még mindig a konzultációs szakaszban van, és úgy tudni, hogy a FIFA felső vezetésének néhány tagja nincs meggyőződve arról, hogy azt a jelenlegi formájában kellene közzétenni.

Enyhén szólva radikális fejlemény lenne, ha a legnépszerűbb sportág vezető testülete ilyen határozottan kiállna a transzneműek bevonása mellett ebben az igen megosztó vitában.

A kerékpársportot irányító Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) nemrég szigorította a női kategóriára vonatkozó alkalmassági kritériumokat, miután a brit transz-kerékpáros, Emily Bridges esete intézkedésre késztette őket. Az UCI ötről 2,5 nanomol/literre csökkentette a tesztoszteron határértékét, és megduplázta azt az időtartamot két évre, ameddig egy transzsportolónak el kell fojtania a tesztoszteronszintjét, hogy ezen a tartományon belül maradjon.

Tavaly Irán és Jordánia női válogatottjai szeptember 25-én mérkőztek meg egymással a 2022-es Ázsia-kupa selejtezőjében. A meccs 0:0-s döntetlennel ért véget, Irán 4:2-re győzött a tizenegyespárbajban, és kijutott a tornára. A jordániaiak azonban arra gyanakodtak, hogy a kapus jó teljesítménye nem volt véletlen:

a Jordán Labdarúgó-szövetség elnöke, Ali Bin al-Husszein Twitteren tett közzé egy levelet, amelyben arra kérte az ázsiai szövetséget, hogy erősítse meg az iráni kapus nemét, szerintük ugyanis egy férfi őrizte a kaput.

A transznők indulása a női kategóriákban különböző sportágakban egyre gyakoribb. A transznők vertek már el biológiai nőket

Érdekesség egyébként, hogy a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) kizárta annak lehetőségét, hogy transznemű versenyzők induljanak női szakágakban. A szervezet vasárnapi tájékoztatása szerint a FINA vezető testületének javaslatát a Magyarországon zajló világbajnokságon, a Puskás Arénában rendezett rendkívüli kongresszuson 71 százalékos többséggel fogadták el a küldöttek.

A futballt korábban nem érte el a transzőrület, viszont arra már tettek kísérletet korábban, hogy vegyes csapatokat küldtek pályára a holland amatőr labdarúgó-bajnokságokban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére