Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A FIFA megtanítja nekünk, milyen az igazi kettõs mérce

Pörge Béla

2017.10.03. 12:28

A német labdarúgó-szövetség (DFB) alig fizet többet náci szurkolói miatt, mint az MLSZ azért, mert Cristiano Ronaldót homoszexuálisnak nevezte pár magyar szurkoló.

Emlékezetes, hogy a német szurkolók Prágában, a Csehország elleni világbajnoki selejtezőn több ízben azt kiabálták, hogy "Sieg Heil!", miközben náci karlendítéseket mutattak be. Hétfőn kiderült, hogy a német szövetség megúszta pénzbírsággal az esetet, német viszonylatban ráadásul soknak sem lehet nevezni a 8,7 millió forintnyi svájci frankot, amennyire büntette a DFB-t a FIFA.

A németek egyébként pirotechnikai eszközöket is használtak, aminek a súlyosságáról ugyan lehetne vitatkozni, de jelenleg bünteti a FIFA, tehát elméletileg ez is növelte a büntetés mértékét.

Érdekesség, hogy korábban a magyar válogatott zárt kapuk előtt volt kénytelen fogadni Romániát (2013.március 22., 2—2, a románok a 92. percben egyenlítettek) azért, mert páran kifütyülték az izraeli himnuszt egy barátságos meccsen. Náci karlendítés, főleg náci jelszavak skandálása nem volt. De idézzünk fel egy frissebb esetet! A horvátoktól levontak egy pontot, bezárták a stadiont két meccsre, és 30 millió forintot fizetettek velük azért, mert valaki egy horogkeresztet mart valamilyen vegyszerrel a stadion gyepébe egy Európa-bajnoki selejtezőmeccs előtt.

Ezek után még felháborítóbb, hogy a magyar szövetségnek mennyit kell fizetnie azért, mert Cristiano Ronaldót homoszexuálisnak nevezték a szurkolók.

5,5 millió forintot.

Azért, mert annyit kiabáltak páran, hogy "Cristiano homosexual". Ezt a valóban nem kedves, de messze nem trágár rigmust (vagy valamilyen változatát, itt éppen Mallorcán) szinte minden olyan meccsen lehet hallani, amikor Cristiano Ronaldo pályára lép. Akár a spanyol bajnokságról, akár a BL-ről, akár egy válogatott meccséről van szó.

Nagyon érdekes gyakorlat szerint jár el a FIFA, Szerbia, Horvátország, Albánia, Románia, Lengyelország vagy éppen Magyarország már elég sokszor megtapasztalhatta a zárt kapuk "élményét", nem beszélve az országok gazdasági helyzetéhez mért sokszor brutálisan magas büntetéseket. Ehhez képest az idegenben híresen "nyugodt" angolok és hollandok, vagy éppen legutóbb a németek nem tudnak kiprovokálni hasonló arányú és mértékű büntetéseket. Különös.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére