Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A csapat, akinek talán az égiek segítenek

Pörge Béla

2018.04.17. 12:48

Újra NB III-as meccsen jártam, egy jól ismert, de soha meg nem unható pályán.

Vasárnap délután egy számomra kedves pályára látogattam ki, a BKV Előre stadionjába. Az ellenfél is érdekesnek számított, hiszen a Pápa volt a vendég az NB III. Nyugati csoportjának 23. fordulójában.

A BKV-pálya egy üde színfolt a mai világban, ezért is szeretem annyira. Komolyabb falelátó, alsóbb osztályokhoz illő hangulat és egy remek büfé. Sőt, nem is büfé, hanem vendéglő, amit a lelátó alatt találunk, ahol egy sima hétköznapon is lehet enni-inni. 450 forint egy üveg Pilsner, tehát normális áron egy egészen jó sört ihatunk a meccshez.

A beugró 800 forint, ez évek óta nem változott, de a sörkínálatban néha még jobb dolgok is vannak – korábban írtam olyan meccsről, amin Szarvasi kézműves sört ittunk.

Ezúttal is a lelátó alsó részén foglaltunk helyet, az első meglepetés az volt, hogy a BKV vezetőedzőjét legutóbb kiállíthatták, ugyanis a mester a kerítéstől irányította a fiait, olykor pedig a közönséghez fordult méltatlankodni.

Szintén szórakoztató pillanatokat okozott, hogy a pápai és a hazai szurkolók vegyesen ültek a lelátón, így kisebb szópárbajok előfordultak, de természetesen komolyabb vita nem alakult ki. Az egyik ilyen az első félidő közepe táján volt, ekkor előbb egy kétes lesszituáció, nem sokkal utána pedig egy tizenegyesgyanús eset borzolta a kedélyeket.

A BKV egyébként kimért és stílusos edzőjétől itt egy komolyabb káromkodást is hallhattunk, pár perccel később már a tőle megszokott módon oltotta szét a bíró sporit:

ne reklamáljátok, focizzatok, látjátok, nekünk gól és tizenegyes sem jár, nem tudtok mást csinálni, futballozzatok!"

A félidő derekán ráadásul a Pápa büntetőből szerzett vezetést, igaz, az egy teljesen jogos tizi volt, egyértelműen kezezett a védő.

A szünet után felélénkült a meccs, olyannyira, hogy sikerült a sörvásárlás miatt lemaradnunk az egyenlítésről. Állítólag egy flipperre emlékeztető, begyömöszölt találattal egalizált a BKV, ezúttal nem olyan látványos gólt hagytunk ki, mint az Érd ellen. Akkor ugyanis egy félpályás emelés alatt vettünk éppen sört.

Csak a második játékrészben tűnt fel, hogy a BKV mestere az egész meccs alatt egy keresztet szorongatott, amit időnként meg is csókolt. Egyszerűen imádom, ahogy a taktikai utasításait is, például ezt:

gyerekek, maradjatok még, nem tudom, kire lesz szükségem"

– szólt ki a melegítő játékosokhoz a nézőtérről.

A nézők közül a kedvencem egy pápai bácsi volt, aki ízes tájszólással oktatta a játékosokat unokája társaságában.

Odakozmálunk a térfelünkre, gyárekek!"

– ez volt talán a legjobb megjegyzése.

Igaza is volt, beszorult a Pápa, és végül a BKV be is gyötörte a győztes gólt. A "góllemaradós" tendencia mellett tehát érvényesült az is, hogy a BKV mindig nyer, ha ott vagyok a pályájukon. (Kivéve a Kerületke ellen az ősz végén, de az nem számít, mert akkor ellendrukkerként voltam jelen, ráadásul a vendégszektorban.)

 

#meccs #nb3

Béla Pörge (@porgeszurkol) által megosztott bejegyzés,

 

Érdekesség volt még, hogy nagyjából a BKV-meccs második félidejével egyszerre kezdődött a szomszédban az MTK-Kazincbarcika NB II-es találkozó. A szünetig ott három gól is esett, ezekről mind értesültünk a közönség és a bemondó által. Mármint az MTK-s bemondóról és közönségről beszélek, ez benne a gyönyörű.

Továbbra is mindenkinek javaslom ezt a stadiont, itt a jó idő, menjetek meccsre!

Zárásként pedig a figyelmetekbe ajánlom a frissen elindult Facebook-oldalamat, ahol a meccsbeszámolók mellett rövidebb bejegyzésekkel, beszámolókkal, képekkel és további érdekességekkel találkozhattok a magyar foci világából!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére